Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ “καίει” τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Αντρέας Φάκος, άσκησε δίωξη εις βάρος των “ερυθρολεύκων” για επεισόδια στο ματς με τον Εργοτέλη σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας που “καίει” τους Πειραιώτες. Διαβάστε την έκθεση της αστυνομίας για τα όσα έγιναν στο Παγκρήτιο και το ενδεχόμενο τιμωρίας των πρωταθλητών.
Ένας χρόνος… ξηρασίας για Ντιόγκο! (VIDEO)

Ο Ανδρέας Φάκος άσκησε δίωξη κατά του Ολυμπιακού για όσα φέρεται να έκαναν οι οπαδοί των “ερυθρολεύκων” στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (βάσει της έκθεσης της ΕΛ. ΑΣ. αλλά και δημοσιευμάτων από αθλητικές εφημερίδες).

 
Αμέσως, δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος γύρω από αυτή την υπόθεση, ενώ η διοίκηση των Πειραιωτών εξέφραζε την απορία της για αυτή την κίνηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και έκανε λόγο για δίωξη… εφεύρεση (θα εκδικαστεί την Τετάρτη 2/11).
 
Να τονίσουμε πως οι Πειραιώτες δεν ζήτησαν και κατά συνέπεια δεν πήραν εισιτήρια για το συγκεκριμένο ματς, κάτι που θα ισχυριστούν και στις δικαστικές αίθουσες.
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως βάση τον ΚΑΠ σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, οι “ερυθρόλευκοι” δεν ανησυχούν και αναμένεται να ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης, η οποία έτσι κι αλλιώς θα αργούσε να εκδικαστεί εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων(26-27/10 και 3-4/11).
 
Πάντως, στην πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καν κατηγορητήριο, άρα όταν κληθεί η ΠΑΕ να δώσει εξηγήσεις το θέμα θα λυθεί χωρίς να τείθεται θέμα να κλείσει το Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
 
Η έκθεση
 
Συγκεκριμένα, λοιπόν, η έκθεση της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου κάνει λόγο ότι “… περί τις 6 το απόγευμα 150 οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν αλλά αυτοί ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα 40-50 φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε security στην πύλη της θύρας 1 επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια. Επίσης, άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Ολυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια”.
 
Επίσης αναφέρονται και επεισόδια εντός του Παγκρήτιου: “Φίλαθλοι του Ολυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφενδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου. Οι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια από τους οπαδούς γίνονταν από αστυνομικούς”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε