Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 17 Αθήνα Αναλυτικά

Η επιστολή 9.000 φιλάθλων και το κίνημα των καταναλωτών

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2010 | 19:24
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2010 | 19:24

Τέλη Σεπτεμβρίου που βρέθηκα στην Κοζάνη ένας καλός φίλος έριχνε σε άλλους την ιδέα...

Να βρουν έναν νομικό σύμβουλο και όλοι μαζί να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης. Στόχος να σταματήσει η προβολή της εκπομπής “Αθλητική Κυριακή” μέχρι να εξασφαλιστεί η ισότιμη προβολή όλων των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.
 
Επί της ουσίας ο φίλος και άλλοι πολλοί που συμφωνούσαν μαζί του ήταν εκνευρισμένος με την ειδική μεταχείριση και τον παραπάνω χρόνο που η εκπομπή διαθέτει στις τρεις “μεγάλες” ομάδες του κέντρου. Ομολογώ ότι έβρισκα την αντίδραση υπερβολική αν και αναγνώριζα ότι στην ουσία της κριτικής τους είχαν δίκιο. Οι υπόλοιπες ομάδες περνούσαν στα γρήγορα από την εκπομπή σε αντίθεση με τις τρεις του κέντρου που είχαν και έχουν μόνιμο εκπρόσωπο τους στο πάνελ της εκπομπής. Κι όταν μιλάω για εκπρόσωπο το εννοώ.
 
Ωστόσο, η ηλεκτρονική επιστολή 9.000 πολιτών προς τον υπουργό πολιτισμό, κ. Γερουλάνο είναι ένα γεγονός που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Ακόμα και από όσους υποτιμούν την κίνηση αυτή λέγοντας το γνωστό “εδώ ο κόσμος καίγεται”.
 
Εννιά χιλιάδες υπογραφές δεν γίνεται να προσπεραστούν αδιάφορα. Δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες ενοχλήθηκαν και γι΄ αυτό ζητούν τον λόγο από τον αρμόδιο υπουργό και επειδή η ΕΡΤ χρηματοδοτείται κατά βάση από τους πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. υπουργός θα κάνει λάθος να σφυρίξει αδιάφορα.
 
Δεν νομίζω ότι η λύση είναι να απομακρυνθούν οι συνάδελφοι ή να καθορίζεται ο χρόνος και το περιεχόμενο της εκπομπής μέσα από δημόσια διαβούλευση που είναι της μόδας τελευταία. Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ελεύθερη βούληση, αξιολόγηση και κρίση του δημοσιογράφου. Ωστόσο με την επιστολή αυτή και ανορθόδοξα τίθεται το ζήτημα των κριτηρίων με τα οποία πρέπει να πολιτεύεται η δημόσια τηλεόραση. Ότι πρέπει να έχεις ως βασική φροντίδα να είναι χρήσιμη για όλους. Να μην εξαντλείται στις ομάδες της κορυφής και μάλιστα να “ταίζει” με λεφτά των φορολογούμενων μία από αυτές, διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες ανταγωνισμού, ίσως, εις βάρος των άλλων.
 
Η επιστολή αυτή είναι μία ευκαιρία για να προβληματιστεί ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες επιστολές ευαίσθητων πολιτών για ακόμα πιο ουσιαστικά πράγματα. Κάποια στιγμή τέτοιες πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν για να δημιουργηθεί και στην χώρα μας ένα ισχυρό κίνημα καταναλωτών που θα απαιτεί και θα αποκλείει, και μάλιστα σε τομείς πιο σημαντικούς από μία αθλητική εκπομπής της τηλεόρασης.
Γιώργος Χελάκης

Διαβάστε ακόμη

  1. Η καμπάνα Καπάκου για τη ΕΡΤ, αναζητά εισαγγελέα να ψάξει τις ...δουλειές
  2. Ο Κάλχας προς Βερναρδάκη: Χριστόφορε προσοχή, ο Αλέξης κάνει ανασχηματισμό...
  3. Το μάθημα της ιστορίας που δείχνει στον Αλέξη το δρόμο της διαπραγμάτευσης για το χρέος
  4. Ποιο Grexit απέτρεψες Αλέξη; Τον Βαρδάκη τον ρώτησες;
  5. Οι νέοι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι άρχοντες της χώρας
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook