Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η έρευνα των Ιταλών για τα στημένα αφορά 200 ματς!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Τεράστις διαστάσεις παίρνει το θέμα των στημένων αγώνων που ερευνά η εισαγγελία της Κρεμόνα και που έχει οδηγήσει ως τώρα στη σύλληψη 17 ατόμων.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, η έρευνα για τα στημένα ματς αφορά διακόσιους ποδοσφαιρικούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

“Πρόκειται για κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μια υπόθεση που αγγίζει το ποδοσφαιρικό σύστημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών”, γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις έρευνες είχε στηθεί ένα τούρκο-κροατικό δίκτυο που προσπαθούσε και συχνά κατάφερνε, πληρώνοντας πολλούς παίκτες, να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στην Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Ελβετία, Βοσνία, Γαλλία και Ιταλία.

Την περασμένη Τρίτη, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δεκαεπτά άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, με την κατηγορία της εγκληματικής δράσης που στόχευε στην αθλητική απάτη. Τα πιο γνωστά ονόματα είναι εκείνα των ποδοσφαιριστών Κριστιάνο Ντόνι, Λουίτζι Σαρτόρ και Αλεσάντρο Τζαμπερίνι.

Την ίδια ώρα ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας ποδοσφαίρου Τσέζαρε Πραντέλι αποφάσισε να καλέσει τον ποδοσφαιριστή Σιμόνε Φαρίνα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Φαρίνα, αρνήθηκε διακόσιες χιλιάδες ευρώ και την πρόταση να συνεργασθεί για το… μαγείρεμα του τελικού αποτελέσματος του ματς Γκούμπιο-Τσεζένα στις 30 Νοεμβρίου. “Ευχαριστούμε τον Πραντέλι, αλλά ο παίκτης μας δεν είναι ήρωας, είναι ένας απλός, νορμάλ, ποδοσφαιριστής”, τονίζει σε ανακοίνωση της η διοίκηση της Γκούμπιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε