Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται – Αποφασίζουν στο παρά πέντε για την έναρξη του πρωταθλήματος

– Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται
– Η Σούπερ Λίγκα έχει αναβάλει ήδη 3 από τις 8 αναμετρήσεις της πρεμιέρας, ενώ ένα σωρό δικαστικές αποφάσεις εκκρεμούν
– Κανείς δεν γνωρίζει αν θα γίνει σίγουρα η πρώτη αγωνιστική και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα
– “Αγκάθι” για την αναβολή η ρήτρα της κεντρικής διαχείρισης

Η επιθυμία των περισσοτέρων ΠΑΕ, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι να μετατεθεί η πρώτη αγωνιστική σε δύο εβδομάδες από τώρα, με τη Nova που έχει όμως τα τηλεοπτικά δικαιώματα να επικαλείται τη ρήτρα των 4.000.000 ευρώ θέλοντας να πιέσει για την έναρξη των αγώνων μέσα στον Αύγουστο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πρωτοβουλία της Ξάνθης και του Παναθηναϊκού, οι ομάδες επιδιώκουν την αναβολή της πρεμιέρας και πιέζοντας προς αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται σε συζητήσεις με τους επιτελείς της NOVA. Το μπλοκ των συγκεκριμένων ομάδων, στο οποίο έχουν προσχωρήσει επίσης η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης, υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί αγωνιστική με μονάχα πέντε αναμετρήσεις.
 
Το μεγάλο εμπόδιο που επιχειρείται να ξεπεραστεί είναι η ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ που βάσει της σύμβασης θα πρέπει να καταβάλει η λίγκα στο κανάλι σε περίπτωση που δεν μεταδοθούν παιχνίδια τον Αύγουστο.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Λίγκα εμφανίζεται ανυποχώρητη και αναβολή θα υπάρξει μόνο αν συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και καταβάλουν τα ποσό στη Nova.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου καλούνται να πάρουν μία απόφαση λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα.

 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:
 
Σάββατο (27/8)
 
ΟΦΗ-Ατρόμητος (19.15, NS3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (21.30, NS2)
 
Κυριακή (28/8)
 
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός (19.15, NS2)
Πανιώνιος-Εργοτέλης (19.15, NS3)
ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη (21.30, NS1)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε