Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η κορυφή παραμένει “κιτρινόμαυρη” – Αγχώθηκε στο φινάλε αλλά νίκησε

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Η ΑΕΚ συνέχισε το σερί νικών της, έφτασε τις πέντε και θα παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Κυριακής. Το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήρθε εύκολα, αφού οι παίκτες του Κωστένογλου χαλάρωσαν στο τέλος και κινδύνευσαν με την ισοφάριση. Πρωταγωνιστής ο Κάρλος που σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ έπαιξε με πολλές απουσίες κόντρα στον ΠΑΣ, όμως η εμφάνιση της στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει νωρίτερα το ματς. Μετά το 2-0 οι παίκτες της χαλάρωσαν και η ομάδα του Αναστασιάδη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, απείλησε με την ισοφάριση.

Ο Κωστένογλου μπορεί να προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά αυτό δεν επηρέασε την Ένωση που μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ.
 
Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, έκλεψαν μπάλες και στο 10΄άγγιξαν το γκολ. Ο Καράμπελας έκανε εξαιρετικό δεξί πλασέ, αλλά ο Φεγκρούς ακούμπησε τη μπάλα και με τη βοήθεια του δοκαριού κράτησε το μηδέν.
 
Όχι όμως για πολύ. Πέντε λεπτά αργότερο ο Χοσέ Κάρλος μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα.
 
Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με τα όσα έβλεπε και έτσι μόλις στο 22′ αντικατέστησε τον Πατσατζόγλου με τον Ανδράλα.
 
Η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχη του ματς, αλλά ο ΠΑΣ ανέβασε κάπως την απόδοση του και έψαξε την ισοφάριση χωρίς πάντως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αραμπατζή.
 
Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ο Φεγκρούς απέκρουσε το σουτ του νεαρού μέσου της Ένωσης.
 
Ο Μπακαγιόκο προσπάθησε από μακριά να νικήσει τον Αραμπατζή χωρίς να τα καταφέρει στο 47′ και 5 λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.
 
Σε μία ανύποπτη φάση ο Τάσος Πάντος προσπάθησε με το κεφάλι να γυρίσει τη μπάλα στον Φεγκρούς, αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
 
Ο Κωστένογλου έκανε δύο αλλαγές, έριξε στο ματς τους Ρίκκα και Τσίτα αλλά οι παίκτες της ομάδας του ήταν εμφανέστατα εφησυχασμένοι από το υπέρ τους 2-0.
 
Ο αγώνας είχε πολύ δρόμο και έτσι στο 74′ ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 και άγχωσε τους φίλους της ΑΕΚ. Ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάκος άθελα του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κώτσιος την έστειλε στα δίχτυα.
 
Η Ένωση τα… χρειάστηκε στο 84′ αλλά ο Αραμπατζής έσωσε την ομάδα του με εκπληκτική επέμβαση στο φάουλ του Κυριάκου.
 
Το ματς ολοκληρώθηκε με τους 15.000 φίλους της ΑΕΚ να χορεύουν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ αφού η ομάδα τους πήρε την 5η συνεχόμενη νίκη και έφτασε στους 28 βαθμούς(με ματς παραπάνω), 4 περισσότερους από το δεύτερο Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Κοντοές, Κάλα, Μάκος, Κάρλος (76′ Γκερέιρο), Κλωναρίδης (61′ Ρίκκα), Μπέλεκ, Σιαλμάς (66′ Τσίτας)


ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Λιλα (74′ Ντάσιος), Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Σκαρντοβέλι, Ζαϊρί (53′ Κυριάκος), Πατσατζόγλου (22′ Ανδράλας)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε