Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η ξεκούραση των Ελλήνων πολεμιστών

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Παρασκευή ήταν ημέρα χαλάρωσης για τους διεθνείς που είχαν την ευκαιρία να περάσουν αρκετές ώρες με τα συγγενικά τους πρόσωπα που πήγαν στον Ντέρμπαν από το Γιοχάνεσμπουργκ που διαμένουν. Ενοχλημένοι από την κριτική οι παίκτες.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου η Εθνική ομάδα έχει ραντεβού με την ιστορία της αφού θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση της στους “16” του Μουντιάλ. Αποστολή δύσκολη αλλά οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι το τέλος.

Τα πλάνα του Ρεχάγκελ

Μετά την ένταση του αγώνα με τη Νιγηρία, το καλύτερο δώρο για τους διεθνείς ήταν το ρεπό της Παρασκευής. Έκαναν βόλτες στο Ντέρμπαν, πέρασαν ώρες με συγγενικά τους πρόσωπα και γέμισαν τις μπαταρίες τους. 

Η βόλτα του NewsIt στο πανέμορφο Ντέρμπαν

Δείτε το βίντεο με τους διεθνείς στο Ντέρμπαν

Τοροσίδης και Σαλπιγγίδης έδωσαν το παρών στη συνέντευξη τύπου και μίλησαν για την πρώτη νίκη της Εθνικής στο Μουντιάλ, τον αγώνα κόντρα στην Αργεντινή αλλά και για τους επικριτές του.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά τη νίκη μας. Ένας επιπλέον λόγος είναι και γιατί σήμερα είδαμε τα οικεία μας πρόσωπα, που ήρθαν από το Γιοχάνεσμπουργκ να μας επισκεφθούν.

Δεν νομίζω ότι είχαμε άγχος στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και θετικά και αρνητικά. Άλλωστε, στο γήπεδο μπαίνουν και παίζουν δύο ομάδες. Άλλες φορές σού βγαίνει το παιχνίδι, άλλες όχι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νότια Κορέα είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει συνεχείς συμμετοχές σε Μουντιάλ.

Πάντα συζητάμε για τους αγώνες. Τόσο μεταξύ μας, όσο με το τεχνικό επιτελείο. Λέμε τι έγινε στο ματς, βλέπουμε τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε, τι πήγε καλά. Για τη Νιγηρία δεν έχουμε μιλήσει και πολύ, αλλά ακόμη είναι νωρίς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά στην αρχή του αγώνα με τη Νιγηρία και δεχθήκαμε νωρίς γκολ, πιστεύαμε στις δυνάμεις, είχαμε μπει καλά και ανασυγκροτηθήκαμε γρήγορα. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, τόσο η αποβολή, όσο η ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πήγαμε στα αποδυτήρια ήρεμοι, συζητήσαμε πώς θα χειριστούμε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας βγήκε στο γήπεδο. Έτσι φτάσαμε στη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Τη στιγμή του αγώνα δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του πώς παίζεις. Καταλαβαίνεις μεν ότι παίζεις καλά, όταν γίνεται αυτό ή το αντίστροφο, όμως οι άλλοι που είναι απ’ έξω έχουν καλύτερη άποψη. Αυτό μας το είπαν όλοι. Ότι παίξαμε πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Τόσο αυτό το γκολ, όσο αυτό εναντίον της Ουκρανίας ήταν τα σημαντικότερα στην καριέρα μου. Μέχρι τα επόμενα. Δεν έχω πετύχει πολλά γκολ με την Εθνική, αλλά αυτά ασφαλώς και είναι τα σημαντικότερα. Δεν ξεχωρίζω κάποιο γκολ ως κορυφαίο. Κάθε ένα έχει τη δική του σημασία και αξία. Το γκολ με την Ουκρανία μας έδωσε την ευκαιρία να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Το γκολ με τη Νιγηρία να σπάσουμε την παράδοση, να ισοφαρίσουμε και να ανοίξει ο δρόμος προς τη νίκη.

Δεν έχουμε να δώσουμε απάντηση σε κανέναν. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Άλλες φορές νικάς, άλλες χάνεις. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Σε τέτοιο επίπεδα καμία ομάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο ότι θα τη νικήσεις.

Δείτε τι έγινε με τη Γερμανία και τη Σερβία. Το Μεξικό και τη Γαλλία. Όλα είναι ανοικτά. Πάντα μπορεί μια θεωρητικά μικρότερη ομάδα να νικήσει μια μεγαλύτερη σε Μουντιάλ. Καμία δεν έφτασε εδώ τυχαία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δίνουμε χαρά στους Έλληνες. Μας ενδιαφέρουν αυτοί που μας στηρίζουν και όχι οι επικριτές μας. Και αυτό το λέω για όσους δεν μας αγαπούν. Η κριτική, όταν δεν παίζουμε καλά, είναι αποδεκτή και απόλυτα λογική.”

Βασίλης Τοροσίδης:“Πριν το ματς είχα πει ότι πρέπει να βγάλουμε πάθος και εγωισμό. Ασφαλώς και μας βγήκαν. Και στον πρώτο αγώνα προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε την ανάλογη τύχη. Αντίθετα στο δεύτερο ματς είχαμε λίγη τύχη, υπήρχε το πάθος και ο εγωισμός και αυτά μετατράπηκαν στο καλό ποδόσφαιρο που είδατε. Δεχτήκαμε το γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ισοφαρίσαμε και μετά ανατρέψαμε πλήρως το σκηνικό και φτάσαμε στη νίκη.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Αν είχαμε χάσει από τη Νιγηρία, θα κάναμε πρόωρες διακοπές ήδη. Δεν μας πήρε από κάτω η ήττα, η ψυχολογία μας έμεινε σε άριστα επίπεδα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη.

Η Αργεντινή είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, αλλά έχουμε ελπίδες κι εμείς, τις οποίες θα τις διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο γήπεδο τα ίδια στοιχεία και να φτάσουμε στην ίδια απόδοση όπως με τη Νιγηρία. Οι δυνατότητες της ομάδας μας είναι μεγάλες.

Η Αργεντινή, που έχει ήδη προκριθεί, δεν θα εμφανιστεί αδιάφορη εναντίον μας. Καμία ομάδα δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Το ίδιο ισχύει και για την Αργεντινή, η οποία εκτιμώ ότι δεν θα είναι αδιάφορη. Το αντίθετο.”

Διαβάστε επίσης:

Δείτε την πρόκριση της Ελλάδας στο Mundial τρισδιάστατα! Μεγάλος διαγωνισμός του NewsIt!

Το σχόλιο του απεσταλμένου του NewsIt, Θωμά Αγγέλου 

Κι όμως μπορούμε να κάνουμε την καταστροφή θρίαμβο γράφει ο Νίκος Ευαγγελάτος

Το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε