Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ώρα του Κυριάκου

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο απεσταλμένος του NewsIt στην Πολωνία εξετάζει τις επιλογές που έχει από εδώ και πέρα ο Σάντος μετά το σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Δυστυχώς τα νέα για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ήταν πολύ άσχημα. Ο διεθνής στόπερ θα χάσει το υπόλοιπο EURO αλλά και μεγάλο μέρος της επόμενης σεζόν κι εδώ πρέπει να ευχηθούμε γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους και σιδερένιος. Ωστόσο στο στρατόπεδο της Εθνικής δεν υπάρχει χρόνος για μεμψιμοιρίες.

Σε μία τόσο μικρή χρονικά διοργάνωση πρέπει να ανασυντάσσεσαι άμεσα και να προχωράς στην επόμενη μάχη με τα όπλα που διαθέτεις. Εκτός από τον Αβραάμ, ο Σάντος έχασε και τον έτερο βασικό στόπερ της πρεμιέρας για το ματς με την Τσεχία, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Η ΟΥΕΦΑ δίνει το δικαίωμα σε κάθε ομάδα να έχει στο ρόστερ της 23 παίκτες και μέχρι μία μέρα πριν την πρεμιέρα επιτρέπει να αντικαταστήσει κάποιον ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Συνεπώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μένει με 22 ποδοσφαιριστές και πονά στη θέση των κεντρικών αμυντικών.

Ρίχνοντας μια ματιά στο οπλοστάσιο του ο Σάντος βλέπει πως έχει ακόμη για την θέση αυτή τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Στέλιο Μαλεζά. Ωστόσο όπως έπραξε και στο ματς με την Πολωνία, δείχνει να υπολογίζει για αυτή τη θέση και τον πολύπειρο Κώστα Κατσουράνη. Ο Σάντος πρέπει πάντως να κάνει κάποια αλχημεία, καθώς ο Κυριάκος μπορεί κάλλιστα να παίξει και ως αμυντικός μέσος.

Πάντως το πιο ρεαλιστικό σχήμα για το ματς με τους Τσέχους, θέλει τον Κυριάκο με τον Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας και τον Κατσουράνη και πάλι σε ρόλο αμυντικού μέσου. Όπως και να’ χει το σίγουρο είναι ότι στο αρχικό σχήμα θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο η Εθνική μπορεί να βρει τον νέο της ηγέτη για πολλά χρόνια.

Το πάθος και η ενέργειά του είναι μοναδικά για έναν παίκτη της ηλικίας του, ενώ το ποδοσφαιρικό του θράσος κάνει την έλλειψη μεγάλης εμπειρίας (έχει παίξει ημιτελικό Champions League για να μην ξεχνιόμαστε) να εκλείπει. Στο παιχνίδι με την Πολωνία πάντως ο Κυριάκος αντικατέστησε επάξια τον Αβραάμ και δεν άφησε να φανεί το κενό του κι είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα γίνει και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα που δεν τα παρατάει ποτέ! – Επίδειξη ψυχής από την Εθνική στην πρεμιέρα του Euro

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε