Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η παγκόσμια ομοσπονδία τένις επιτρέπει… το Ρίο σε οκτώ Ρώσους

Η παγκόσμια ομοσπονδία τένις επιτρέπει… το Ρίο σε οκτώ Ρώσους

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις (ITF) είναι η πρώτη που απάντησε στη ΔΟΕ σχετικά με τις προϋποθέσεις που έθεσε για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι οκτώ τενίστες της Ρωσίας μπορούν να αγωνιστούν στην κορυφαία των διοργανώσεων.

Η ΔΟΕ έθεσε τα κριτήρια που πρέπει να λάβουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και τόνισε ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν όλοι οι αθλητές, καθώς είναι θεμελιώδης κανόνας της Ολυμπιακής Χάρτας η προστασία των καθαρών αθλητών.

“H ITF χαιρετίζει την απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στους καθαρούς αθλητές να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία τένις και τόνισε ότι και οι οκτώ Ρώσοι τενίστες πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Φυσικά, μεταξύ αυτών δεν είναι η Μαρία Σαράποβα που ενεπλάκη στο σκάνδαλο ντόπινγκ της ουσίας Meldonium και τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό. Αλλωστε, η προσφυγή της στο CAS, μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας της ορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε