Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Η πραγματική αλήθεια για το Χίλσμπορο” (ΦΩΤΟ)

“Η πραγματική αλήθεια για το Χίλσμπορο” (ΦΩΤΟ)

Κεντρικό θέμα στον βρετανικό Τύπο έγινε η αποκατάσταση της πραγματικότητας για την τραγωδία του “Χίλσμπορο”. Με τίτλους “αλήθεια” και “δικαιοσύνη” οι εφημερίδες της χώρας αναφέρονται στο σχέδιο συγκάλυψης της ποδοσφαιρικής τραγωδίας. (ΦΩΤΟ). Η… καθυστερημένη συγνώμη της Sun!

Μια μέρα αφότου το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής ξεμπρόστιασε την εφημερίδα “SUN” για τα όσα ισχυριζόταν πριν από 23 χρόνια για την τραγωδία στο Χίλσμπορο, η βρετανική εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο “Η πραγματική αλήθεια” και ζητά συγγνώμη από τους συγγενείς των 96 θυμάτων.

Η εφημερίδα πριν από 23 χρόνια κατασκεύασε μια δική της ιστορία για την τραγωδία στο Χίλσμπορο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο φίλοι της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Τότε η “SUN” έκανε λόγο για πλιάτσικο στα πτώματα από άλλους φίλους της Λίβερπουλ, για ατίμωση των νεκρών μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και για μεθυσμένους στις εξέδρες.

Ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής αυτό που προκύπτει είναι προσπάθεια συγκάλυψης των λαθών της αστυνομίας ενώ οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν φέρουν καμία ευθύνη για την τραγωδία. Παράλληλα όπως διαπιστώθηκε από το πόρισμα, 164 καταθέσεις αστυνομικών παραποιήθηκαν και άλλες 116 δεν έχουν τα αρνητικά σχόλια που είχαν στην αρχή και αφορούσαν στην ηγεσία της αστυνομίας έτσι ώστε η ευθύνη να πάει μόνο στους οπαδούς.

Από το πόρισμα δεν προέκυψε καμία προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση ενώ η υπηρεσία άμεσης βοήθειας απέτυχε να εφαρμόσει το πλάνο της. Παράλληλα όπως προκύπτει από το πόρισμα, 41 από τα 96 θύματα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί μετά τις 15:15 ώρα θανάτου τους σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου:

Η “συγγνώμη” του Κάμερον για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε