Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η “πρωτάρα” και οι “Δράκοι” – Τελικός Europa League (21.45)

ΦΩΤΟ REUTERS.

H ώρα που θα κριθεί το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της σεζόν έφτασε. Στο Δουβλίνο δύο Πορτογαλικές ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του Europa League. Η έμπειρη Πόρτο κόντρα στην “πρωτάρα” Μπράγκα στις 21.45 (LIVE NewsIt/ΑΝΤ1).

Οι δράκοι εμφανίζονται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου λόγω της εκπληκτικής τους φετινής παρουσίας αλλά και της εμπειρίας τους από τελικούς. Αυτή άλλωστε είναι η 10η φορά που φτάνουν σε τελικό.

Η Πόρτο αναζητά το 2ο Europa League της ιστορίας της και ο Αντρές Βίλα-Μπόας θέλει να γίνει ο νεότερος προπονητής που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Οι “Δράκοι” έχουν συντριπτική υπεροχή στις αναμετρήσεις τους με αντίπαλο την Μπράγκα. Μετρούν 92 νίκες έναντι 17 της αντιπάλου ενώ δύο φορές που έχουν συναντηθεί σε τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας, η Πόρτο έχει το απόλυτο.

Τα στοιχεία δείχνουν Πόρτο, αλλά ποιός μπορεί να υποτιμήσει την εκπληκτική φέτος Μπράγκα; Οι παίκτες του Ντομίνγκος Πασιένσια (πρώην ποδοσφαιριστής της Πόρτο), έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και πλέον βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους.

Ο τελικός που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε