Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η πρόταση του ΠΑΟ για το γήπεδο

Η πρόταση του ΠΑΟ για το γήπεδο
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού περιμένουν την ημέρα που η μακέτα θα αντικατασταθεί από το γήπεδο στον Βοτανικό, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2009 | 20:07
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2009 | 20:07

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε όπως αναμενόταν την επίσημη πρόταση του για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στον Βοτανικό.

Το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με κύριο θέμα την διπλή ανάπλαση, θα κρίνει εν πολλοίς το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. 

Οι πράσινοι κατέθεσαν την επίσημη πρόταση τους βασιζόμενοι στα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει μετά την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.  

Ο Παναθηναϊκός ζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αφού έχουν καμφθεί όλα τα εμπόδια. 

Αναλυτικά η επιστολή του Παναθηναϊκού.

Η πολεοδομική ρύθμιση που αφορά στην χωροθέτηση του γηπέδου στο νέο οικοδομικό τετράγωνο του Ελαιώνα (ΟΤ 45-46-50) είναι οριστική και αμετάκλητη.
Η χωροθέτηση του γηπέδου είναι συνταγματικά ορθή και δεν αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενόψει του τελικού οφέλους που θα προκύψει στην Αθήνα από την απόδοση έκτασης 16 στρεμμάτων για κοινόχρηστο πράσινο στην Λ.Αλεξάνδρας.
Με απλά λόγια, το ΣτΕ έκρινε ότι οι διατάξεις του νόμου 3481/2006 που αφορούν στο γήπεδο μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν, χωρίς η κατασκευή του να εξαρτάται από την εξέλιξη που θα έχουν τα υπόλοιπα δύο κτίρια (εμπορικό κέντρο και δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο)

Η πρόταση του Παναθηναϊκού έρχεται να πατήσει σε αυτό ακριβως το σημείο χρησιμοποιώντας ως βάση τον υπάρχοντα νόμο και τις υπουργικές αποφάσεις (που έχουν εκδοθεί αποκλειστικά για το γήπεδο) λύνοντας το γόρδιο δεσμό των θέσεων στάθμευσης του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλονικών Επιπτώσεων, σε εφαρμογή του Νόμου της Διπλής Ανάπλασης επιτρέπει τη χωροθέτηση προσωρινών υπαίθριων θέσεων στάθμευσης. Δηλαδή, όπως περιγράφεται ρητά στην παραπάνω κοινή υπουργική απόφαση, «λόγω ενδεχόμενων χρονικών διαφοροποιήσεων στην κατασκευή και λειτουργία των επιμέρους κύριων κτιριακών έργων επιτρέπονται κατάλληλες προσωρινές λύσεις κάλυψης των αναγκών στάθμευσης». Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να περιμένει την εξέλιξη των υπολοίπων κτιρίων και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα να χτίζει.

Το δεύτερο σημείο της πρότασης των πρασίνων αφορά στην παροχή από τον Δήμο Αθηναίων εξασφάλισης προς τον Παναθηναϊκό ότι οποιαδήποτε λύση και αν επιλεγεί, σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αθηναίων θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας του. Με δεδομένη την απόφαση του ΣτΕ ο Δήμος πλέον εύκολα μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του Παναθηναϊκού.

Συνοπτικά λοιπόν η πρόταση του Παναθηναϊκού δίνει την δυνατότητα, άμεσης έναρξης των εργασιών εφόσον γίνουν:

Χωροθέτηση Προσωρινών Υπαίθριων Θέσεων Στάθμευσης
Εξασφάλιση του Δήμοu Αθηναίων προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός του Ιδιοκτησιακού Καθεστώτος στο οικόπεδο του γηπέδου

Οι επόμενες ημέρες πάντως θα είναι καθοριστικές στο να φανεί ξεκάθαρα κατά πόσο όλοι οι δημόσιοι υπερασπιστές του γηπέδου και της Διπλής Ανάπλασης εν γένει, θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το έργο που με την πρόταση του Παναθηναϊκού σηματοδοτείται έμπρακτα η υλοποίηση του   Διαδώστε αυτό το άρθρο