Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Η πρώτη ομαλή διαδοχή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αλλαγή σκυτάλης και τέλος εποχής ταυτόχρονα. Σε δύσκολους καιρούς οικονομικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξοδεύει για να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών του Ολυμπιακού και να «φορτωθεί» τα όποια χρέη του.

Το κάνει όταν άλλες ΠΑΕ προχωρούν αναγκαστικά σε γενναίες περικοπές προκειμένου να παραμείνουν εν ζωή.

Η «συμπεριφορά» του δεν υπακούει σε κάποια ορατή επιχειρηματική λογική. Δικαίωμα του να ξοδεύει γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα τα πάρει πίσω. Κι είναι ευτύχημα για τον ίδιο ότι σχετικά νωρίς πρόλαβε να «φρενάρει» τις απαιτήσεις των πρωτοσέλιδων που προέβλεπαν ότι θα φέρει στον Πειραιά περίπου τη μισή μικτή κόσμου. Οι οπαδοί συνεπικουρούμενοι από μερίδα αθλητικών Media μπορούν να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην υγεία νεόκοπων παραγόντων.

Ωστόσο, τώρα που τα φώτα σιγά-σιγά σβήνουν κι ο μεγάλος πρωταγωνιστής φεύγει από τη σκηνή έρχεται η ώρα του απολογισμού. Πριν προλάβει να τον κάνει για λογαριασμό του, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα επιχειρήσουν να τον κάνουν άλλοι ανάλογα με την οπτική γωνιά από την οποία βλέπουν τα πράγματα. Προφανώς θα υπάρξουν αντικρουόμενες απόψεις. Υπάρχει κάτι όμως που δεν χρειάζεται ούτε χρόνος, ούτε κόπος για να αξιολογηθεί.

Είναι η πρώτη φορά που στην ΠΑΕ Ολυμπιακός γίνεται μια ομαλή διαδοχή που δεν μεσολαβούν αναστατώσεις, πορείες, πρωτοδικεία, χαριστικές ρυθμίσεις χρεών και άλλα σχετικά.


Τιμή και δόξα στον διάδοχο. Όμως γι’ αυτή την ομαλή και χωρίς αναταράξεις διαδοχή τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στον αποχωρούντα. Μην είμαστε και σ’ αυτό μεμψίμοιροι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε