Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ραγδαία άνοδος του Αντετοκούνμπο και το All Star Game…

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η αλματώδης άνοδος στο παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο μα προδιαθέτει να εικάσουμε πως, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, έχει στο… τσεπάκι του το βραβείο του πιό βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ. Είναι ο μοναδικός παίκτης του πρωταθλήματος που βρίσκεται στην πρώτη 20άδα και στις πέντε κύριες στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα).

Όπως είναι φυσικό, στους Μπακς βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις πέντε κατηγορίες.

Ο Αντετοκούνμπο σημειώνει 22,7 πόντους (17ος στο πρωτάθλημα), μαζεύει 9,2 ριμπάουντ (16ος), μοιράζει 5,8 ασίστ (20ος), «κλέβει» 2,1 φορές (5ος) και «κόβει» 2 φορές (5ος) κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Αν κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς του στο περυσινό πρωτάθλημα (16,9 πόντοι, 7,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,2 κλεψίματα, 1,4 κοψίματα) φαίνεται ξεκάθαρα η βελτίωση στο παιχνίδι του. Αν λάβει υπόψιν ότι φέτος αγωνίζεται και λιγότερο σε σχέση με πέρυσι (35 λεπτά έναντι 35,3 πέρυσι), τότε τα αποτελέσματα γίνονται εντυπωσιακά.

Αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 30,9 πόντους ανά αγώνα, στα ριμπάουντ προηγείται ο Χασάν Ουάιτσαϊντ των Μαϊάμι Χιτ (14,8), στην πρώτη θέση στις ασίστ βρίσκεται ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς (11,7), καλύτερος «κλέφτης» είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2,3) και πρώτος στα κοψίματα ο Άντονι Ντέιβις των Νιού Ορλίνς Πέλικανς (2,8).

Στο μεταξύ ανήμερα τα Χριστούγεννα αρχίζει η ψηφοφορία για τις βασικές πεντάδες της Team East και της Team West για το All Star Game του 2017.

Από φέτος, δεν θα μετρούν μόνοι οι ψήφοι του κοινού. Θα υπολογίζονται σε ποσοστό 50%, με το υπόλοιπο 50% να μοιράζεται στους αθλητές του ΝΒΑ και τους δημοσιογράφους της λίγκας!  Μπορούμε όλοι να λάβουμε μέρος μέσω των social media.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε