Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η υποβάθμιση μιας επιτυχίας…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί των Ιωαννίνων με 3-1 δεν απάλυνε τον πόνο των οπαδών για το πατατράκ της Κυριακής από τον “αιώνιο” αντίπαλο.

Οι εφτά χιλιάδες οπαδοί των πρασίνων που πήγαν στο ΟΑΚΑ πανηγύρισαν συγκρατημένα τα τρία γκολ και έφυγαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους στις καθυστερήσεις. Το γκολ του Κούσα αφήνει περιθώρια στον ΠΑΣ να ελπίζει για ανατροπή της κατάστασης στο γήπεδο του και φέρνει στο προσκήνιο τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Με άλλα λόγια εδραιώνει την εντύπωση πως το φετινό πρωτάθλημα θα κατακτηθεί από τον Παναθηναϊκό κυρίως λόγω της αδυναμίας του Ολυμπιακού να παρουσιαστεί απλά υποφερτός κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

 
Οι δύο ήττες από τον Ολυμπιακό στραπατσάρουν το προφίλ του διαφαινόμενου πρωταθλητή και κατά κάποιο τρόπο “ξενερώνει” τους οπαδούς της ομάδας που θεωρούν ότι έρχονται πρώτοι ελλείψει δεύτερου. Πολύ δε περισσότερο που ο δεύτερος ο Ολυμπιακός αν και σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, ταλαιπωρεί και ταπεινώνει τον Παναθηναϊκό όπου τον βρίσκει μπροστά του.
 
Η κατάσταση αυτή προσωποποιείται στον Νίκο Νιόπλια. Στον νεαρό τεχνικό αναγνωρίζεται η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας αλλά καταλογίζεται η αδυναμία να κερδηθούν τα ντέρμπι. Η σχετική δυσφορία ξεφεύγει ορισμένες φορές από το προπονητήριο και εντοπίζεται στο διοικητήριο της Παιανίας. Ο Πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας θα προτιμούσε η κατάκτηση του τίτλου να συνοδεύεται με μία εμφατική επικράτηση επί του Ολυμπιακού. Τότε θα μπορούσε να γίνει λόγος για κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Τώρα πρόκειται απλά για μία επικράτηση που αποδίδεται στην αγωνιστική ανυπαρξία του αντιπάλου. Για μία ομάδα και μία διοίκηση που ξόδεψε περίπου πενήντα εκατ. ευρώ για μεταγραφές δεν θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία η διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου. Κι΄αυτό γιατί δικαιολογημένα αποδίδεται στην γύμνια του Ολυμπιακού εξαιτίας των απανωτών τραυματισμών βασικών παικτών. Κάπως έτσι “υπονομεύεται” η επιτυχία της διοίκησης και των επιλογών της, αφήνοντας ανοικτό το θέμα επέκτασης της θητείας της και πέραν του καλοκαιριού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε