Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ίδρωσε αλλά ξεκίνησε με το… δεξί το Ευρωμπάσκετ η Εθνική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
– Η νέα ομάδα του Ηλία Ζούρου εμφανίστηκε αγχωμένη για 25 λεπτά απέναντι στην Βοσνία, αλλά με ηγέτη τον Κουφό και πολύτιμες βοήθειες από τους Φώτση, Μπουρούση και Καλάθη κατάφερε να πάρει τη νίκη με 76-67
– Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
– Επόμενος αντίπαλος την Πέμπτη η Φιλανδία
Το LIVE του αγώνα
 
Μπορεί στα φιλικά η Εθνική να είχε επικρατήσει εύκολα της Βοσνίας με διαφορά 25 πόντων, ωστόσο στα επίσημα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία νέα ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση.
 
Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε αρκετά νευρικό στην πρεμιέρα κόντρα στους Βόσνιους. Βιαστικές επιλογές στην επίθεση και μεγάλα κενά στην άμυνα, έβαλαν τους αντιπάλους από νωρίς μπροστά στο σκορ, ενώ αν ο μεγάλος τους σταρ, Τελέτοβιτς, ήταν πιο εύστοχος (0/9 τρίποντα) η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. Παρά την κακή της εμφάνιση λοιπόν η Εθνική έμενε κοντά στο σκορ και όταν οι… πρωτάρηδες του Ηλία Ζούρου “ξύπνησαν” η εικόνα άλλαξε αμέσως.
 
Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάδα ανέβασε στροφές και βελτίωσε την άμυνα της με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και στην επίθεση. Με καλάθι του Καλάθη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 25΄και έκτοτε δεν ξαναέχασε το προβάδισμα.
 
Η Βοσνία κατάφερε να μειώσει στον πόντο στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου αλλά η παρουσία του Κώστα Κουφού, που ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής, και ένα τρίποντο του Ζήση 6΄και 20΄΄ πριν το τέλος έγειραν οριστικά την πλάστιγγα.
Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου πέντε παίκτες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ όσον αφορά την Βοσνία εξαιρετικό ματς έκανε ο Κικάνοβιτς.
 
Το ματς με την Βοσνία αποτελεί παρελθόν για την Εθνική ομάδα, η οποία πλέον έχει στο μυαλό της τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Φιλανδία.
 
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-34, 55-49

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 12 (5 ριμπάουντ), Ζήσης 13 (4 ασίστ), Βασιλειάδης, Καλάθης 13 ( 7 ριμπάουντ), Φώτσης 9 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μαυροειδής, Μπράμος 10, Κουφός 10 (10 ριμπάουντ), Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Βοσνία (Σαμπίτ Χάτζιτς): Γκόρντιτς 12 (2), Νέσοβιτς, Τζάζβιν, Ίκονιτς, Μιλόσεβιτς, Μπάβτσιτς 1, Βασίλιεβιτς 9 (5 ασίστ), Κικάνοβιτς 15, Τελέτοβιτς 6 (0/9 τρίποντα), Ντόμερκαντ 7 (6 ριμπάουντ), Ντέντοβιτς 8, Μπαϊράμοβιτς 9 (5 ριμπάουντ).

Ζούρος: Αυτό που μετράει είναι η νίκη

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε