Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηγέτης! “Πέταξε” με Κλάους ο ΠΑΟΚ, ελεύθερη…πτώση για ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τον νέο του ηγέτη στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη έχει βρει ο “Δικέφαλος του Βορρά”. Σε ένα κάκιστο ματς, ο νεαρός επιθετικός πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα κόντρα στην ΑΕΚ, δίνοντας έτσι στον ΠΑΟΚ τη νίκη (1-0). Με 10 παίκτες από το 69′ οι Θεσσαλονικείς. Πειθαρχημένη αμυντικά η Ένωση, αλλά στην επίθεση δεν έκανε τίποτα και έτσι έμεινε καθηλωμένη στην τελευταία θέση με δύο βαθμούς!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

 

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα, με το γκολ του Αθανασιάδη στο 51′ . Στο ντεμπούτο του Λίνεν η ΑΕΚ έπαιξε πολύ αμυντικά αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό και συνεχίζει χωρίς νίκη στη Σούπερ Λιγκα

Ο “δικέφαλος του Βορρά” είχε εξαρχής την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αραμπατζή, αλλά η αμυντικογενής τακτική της Ένωσης της επέτρεψε να μην αντιμετωπίσει κινδύνους. Η πολύ “σφιχτή” τακτική των “κιτρινόμαυρων” δεν της επέτρεψε να φανεί απειλητική, αλλά έδειξε πως πήγε στην Τούμπα για να πάρει αποτέλεσμα, κόντρα στους Θεσσαλονικείς που προσπαθούσαν, αλλά τα έβρισκαν σκούρα στον δημιουργικό τομέα.

Ο Λίνεν έδειξε πως δούλεψε πάρα πολύ καλά την μεσοαμυντική γραμμή της Ένωσης το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα, αφού η λειτουργία του “δικέφαλου” στα μετόπισθεν ήταν υποδειγματική. Πάντως αυτό έκανε κακό στο θέαμα του παιχνιδιού, αφού δεν είχαμε καμία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Απ’ την άλλη, έκπληξη προκάλεσε η απουσία του Σαλπιγγίδη από την αρχική ενδεκάδα, κάτι που άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη (βοήθησε και η είσοδος του “Σάλπι”), έφτασαν με μεγαλύτερη ευκολία στα καρέ του Αραμπατζή και βρήκαν το ρήγμα για να… χτυπήσουν. Στο 51′ ο Ετό -από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ- έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Αθανασιάδης με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε την άμυνα των φιλοξενούμενων. 5 γκολ σε 7 παιχνίδια για τον νεαρό επιθετικό!

Πλέον το “στοίχημα” για την Ένωση ήταν αν μπορεί να επιτεθεί με τον ίδιο καλό τρόπο που αμυνόταν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Λίνεν πέρασε Φουρτάδο και Παυλή προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 69′ με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του Λόρενς. Το σκηνικό άλλαξε άμεσα, η ΑΕΚ πίεσε τον “δικέφαλο του Βορρά”, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε