Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιάδης: Ήταν απάντηση στα χτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα!

Ηλιάδης: Ήταν απάντηση στα χτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα!
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.08.2012 | 14:11
Πρώτη δημοσίευση: 05.08.2012 | 14:11

Ο Ολυμπιονίκης μας στο τζούντο εξήγησε τον λόγο που το μετάλλιο του στο Λονδίνο είναι πιο σημαντικό από αυτό που είχε κερδίσει στην Αθήνα το 2004, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο χαβαλές και διασκέδαση και πως οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν.

Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε στον "Τύπο της Κυριακής":
 
Αν ένα πράγμα τον διακρίνει είναι η μαχητικότητά του. «Ποτέ δεν τα παρατάω. Αν πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Οφείλεις να βρεις το κουράγιο, γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Έχασαν έναν αγώνα, αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος. Είχα μπροστά μου άλλους δύο για να πάρω ένα μετάλλιο. Πάλεψα και δικαιώθηκα».
 
Τόσα και τόσα έχουν ακουστεί για την καταγωγή του. Αυτός αθόρυβα παραμένει μια από τις πιο υγιείς παρουσίες του ελληνικού αθλητισμού, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Ήθελα να δώσω απαντήσεις για τα χτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Τόσο η κατάσταση στον αθλητισμό όσο και στη χώρα μας, γενικότερα, δίνουν την ευκαιρία στους επικριτές μας να πατήσουν εκεί που πονάμε. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι μόνο χαβαλές και διασκέδαση. Δουλεύουμε σκληρά και αγαπάμε την προπόνηση. Τους απέδειξα ότι αντέχουμε».
 
Μετά από μια επίπονη προετοιμασία τεσσάρων ετών που κορυφώθηκε στο Λονδίνο ήρθε ο καιρός για να πάρει μερικές ανάσες, κοντά στους δικούς του ανθρώπους. Και έπειτα υπάρχει καιρός για να βάλει στο μυαλό του την διοργάνωση της Βραζιλίας. «Οι σκέψεις μου φτάνουν μόνο μέχρι το σπίτι μου, μέχρι την αγκαλιά του γιου μου, Ηρακλή, και της υπόλοιπης οικογένειάς μου. Ξέχασα κατευθείαν αγώνες και υποχρεώσεις. Θέλω να τους ευχαριστήσω που υπάρχουν στη ζωή μου και την κάνουν πιο όμορφη».   Διαδώστε αυτό το άρθρο