Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ημι-ΤΕΛΙΚΟΣ

Δύο χρόνια μετά τον τελικό του EURO, Γερμανία και Ισπανία κοντράρονται για μία θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου περιμένει ήδη η Ολλανδία.

Η νάσιοναλμανσαφτ έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα στην διοργάνωση πετώντας εκτός διοργάνωσης Αγγλία και Αργεντινή με τεσσάρες. Αντίθετα η Ισπανία χωρίς να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα μετά την Γερμανία και την Αγγλία που θα καταφέρει να κατακτήσει σε διάστημα δύο χρόνων το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κύπελλο.
 
Μεγάλος απών από την αναμέτρηση θα είναι ο τιμωρημένος Τόμας Μίλερ, αποκάλυψη της διοργάνωσης που με τέσσερα γκολ αλλά και τη γενικότερη παρουσία του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία των “πάντσερ”. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Τόνι Κρόος, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με τον Πιοτρ Τροχόφσκι.
 
Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Ραούλ Αλμπιόλ προπονείται πλέον κανονικά, ενώ οι ενοχλήσεις του Σεσκ Φάμπρεγκας στον ώμο αντιμετωπίζονται με παυσίπονες ενέσεις. Άγνωστο παραμένει αν ο Ισπανός προπονητής θα επιλέξει και πάλι τον-μακριά από τον καλό του εαυτό-Φερνάντο Τόρες.
 
Γερμανία και Ισπανία έχουν αναμετρηθεί 20 φορές στο παρελθόν, με τα “πάντσερ” να μετρούν 8 νίκες, τους «φούριας ρόχας» 6, ενώ ισάριθμα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
 
Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Κρόος, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, 4-4-2 ή 4-5-1): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Καπντεβίλα, Πουγιόλ, Μπούσκετς, Τσάβι, Αλόνσο, Ινιέστα, Βίγια, Τόρες.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Γήπεδο: “Moses Mabhida Stadium” (Ντέρμπαν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε