Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιμπαγάσα: Δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Αργεντινός μέσος των “ερυθρόλευκων” μίλησε για την επιλογή του να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Ελλάδα αλλά και για τους Μιραλάς, Βαλβέρδε, Μαρινάκη.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αριέλ Ιμπαγάσα στην εφημερίδα “Γαύρος”:
 
Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για επέλεξα και ήρθα σε μια δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ο πρώτος στόχος της χρονιάς, να περάσουμε στους ομίλους του Europa League, δεν ολοκληρώθηκε. Σίγουρα αυτό μας πίκρανε, αλλά η ομάδα και όλοι, όσοι είναι δίπλα της, έχουμε φιλοδοξίες να πετύχουμε. Είμαστε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, στο κύπελλο συνεχίζουμε και θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό και εκεί. Οπότε, αυτό που αποφάσισα ήταν το σωστό και δικαιώνομαι από την επιλογή μου. Βέβαια, υπάρχουν περιθώρια να γίνουμε όλοι καλύτεροι κι εκεί πάνω πρέπει να εργαστούμε…»

Για τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα έχουμε τον πρώτο λόγο αφού είμαστε στην κορυφή, πέντε πόντους μπροστά. Όμως πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και θα “πολεμήσει” ως το τέλος, δεν θα τα παρατήσει. Εμείς δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Είναι απαραίτητο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οπότε δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είναι εύκολο. Από εκεί και πέρα, πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα, να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για το αν ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης: «Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το αισθανόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη και βλέπουμε τις εξέδρες γεμάτες. Το νιώθουμε και στις αναμετρήσεις εκτός έδρας. Όπου κι αν έχουμε παίξει, οι οπαδοί μας ήταν δίπλα μας. Αυτό επιθυμεί ο παίκτης. Να ξέρει ότι ο κόσμος θα τον στηρίξει ό,τι κι αν γίνει, ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του. Σου δίνει ηρεμία και δύναμη για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, τότε θα δείτε ακόμα καλύτερη ομάδα στη συνέχεια. Βέβαια, εάν αυτό συνδυαστεί με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, είναι απολύτως βέβαιο ότι η πρόοδος θα έρθει γρηγορότερα. Σιγά σιγά, όλοι οι παίκτες αποκτούν την αναγκαία νοοτροπία του νικητή, οπότε είναι θέμα χρόνου».

Για τον Μιραλάς: «Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Όχι μόνο γιατί έχει τη δυνατότητα να σκοράρει, αλλά και να δημιουργεί ευκαιρίες εκεί που δεν το περιμένεις. Παράλληλα, όπως είδαμε όλοι, στον αγώνα με την Κέρκυρα έπαιξε με επιτυχία και σε άλλη θέση. Αυτό δείχνει ότι είναι πολυτάλαντος παίκτης, κάτι που βοηθάει κι εμάς τους υπόλοιπους γιατί έτσι μπορούμε να “μπερδέψουμε” την αντίπαλη άμυνα. Όμως, στέλνει με άνεση την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και αυτό έχει αξία για έναν επιθετικό. Στην πορεία θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε ακόμα καλύτερα».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Με τον Βαλβέρδε συνεργαστήκαμε στη Βιγιαρεάλ και τώρα ξανασυναντηθήκαμε στον Ολυμπιακό. Έχουμε άριστη σχέση, υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσά μας. Είναι προπονητής που ξέρει πώς να βοηθήσει και να βελτιώσει την ομάδα του. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τι μπορώ να κάνω εγώ, εγώ έχω μάθει τι ζητάει στο παιχνίδι από εμένα και την ομάδα, οπότε συνεργαζόμαστε άψογα τόσο με εκείνον όσο και με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο».

Για τον Μαρινάκη: «Είναι γεννημένος νικητής και στο δείχνει μόλις τον γνωρίσεις… Είναι ένας επιχειρηματίας που μπήκε πρόσφατα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά έχει μεγάλη όρεξη και διάθεση να πετύχει. Βλέπεις ότι είναι όλη την ώρα κοντά στην ομάδα, στον προπονητή, στους παίκτες. Το ενδιαφέρον του είναι έντονο και αποτυπώνεται στις ενέργειες και τις κινήσεις του. Δεν σταματά να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να λειτουργούν όλα άψογα. Έχει φιλοδοξίες και θέλει να δει ψηλά τον Ολυμπιακό να φτάνει ψηλά και να πετυχαίνει τους στόχους του, που συμβαδίζουν με εκείνους της ομάδας. Να κατακτήσει την κορυφή, να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο και την επόμενη περίοδο να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε