Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιμπαγάσα: Να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αργεντινός μέσος μίλησε για την προσεχή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάλκε, για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναφέρεται στις δυσκολίες του αγώνα και αυτά που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του για να πάρει τη νίκη

Μιλώντας στο “Novasports”, ο Αριέλ Ιμπαγάσα προσπάθησε να αναλύσει την γερμανική ομάδα ενώ επισήμανε τον στόχο των “ερυθρολεύκων” που δεν είναι άλλος από το να ξεπεράσουν τον περσινό καλό τους εαυτό.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά την ημέρα που ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Σάλκε, θα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από μία άλλη πρεμιέρα στο Champions League με μία άλλη Γερμανική ομάδα, την Λεβερκούζεν που την είχε νικήσει με 6-2 ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν αυτά τα σημάδια σημαίνουν κάτι, αν τα λαμβάνεις υπόψη σου.

«To σίγουρο είναι ότι είναι μία πολύ ωραία ανάμνηση. Τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά αυτή τη στιγμή. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα παίζουμε στο γήπεδο μας, μπροστά στον κόσμο μας, θέλουμε οπωσδήποτε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός αυτό για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, όμως ο στόχος και των δύο ομάδων είναι να μαζεύουν βαθμούς, οπότε θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».
 

Σε σχέση με τον περσινό Ευρωπαίο Ολυμπιακό, πόσο διαφορετικό να περιμένουμε τον φετινό Ευρωπαίο Ολυμπιακό;

«Η ομάδα είναι πολύ διαφορετική γιατί έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές και ήρθαν πολλοί καινούργιοι. Επίσης έχουμε καινούργιο προπονητικό τιμ και αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ξεπεράσουμε τον περσινό μας καλό εαυτό, πράγμα που θα είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, θα πρέπει να παίξουμε καλά στην Ευρώπη. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου, οπότε εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε καλά και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο πρόσωπο».
 

Σταθερή αξία πάντως παραμένεις εσύ στην ομάδα. Αλήθεια από πού αντλείς δύναμη για όλες αυτές τις εμπνεύσεις σου που βλέπουμε εντός αγωνιστικού χώρου; Είναι ο κόσμος, είναι η αγάπη που σου δείχνει ο κόσμος, είναι κάτι άλλο;

«Είναι αλήθεια ότι αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο. Όλα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο το αγαπώ. Αυτή ίσως είναι και η τελευταία μου χρονιά και έχω πάρα πολλές φιλοδοξίες και προσδοκίες από αυτή τη χρονιά και θέλω πάνω από όλα να το απολαύσω. Είμαι πάντα στη διάθεση της ομάδας όπως μπορώ να τη βοηθήσω. Παρόλα αυτά είναι μια δύσκολη χρονιά, έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να τους δίνω τις συμβουλές μου. Οι προπονητές έχουν ένα δύσκολο έργο μπροστά τους γιατί πρέπει να βοηθήσουν όλους τους καινούργιους παίκτες να προσαρμοστούν αμέσως στην ομάδα και ελπίζουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει τους στόχους μας και να ξεπεράσουμε τον παλιό καλό Ολυμπιακό. Αυτό είναι μία πρόκληση».
 

Αν επιχειρήσεις να ακτινογραφήσεις, να περιγράψεις τη Σάλκε, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα. Τι θα έλεγες;

«Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, όμως έχει φύγει ο Ραούλ, ο οποίος ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα. Επίσης έχει φύγει ο Αφελάϊ, ο οποίος επίσης ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Έχουν κάνει καινούργιες μεταγραφές, έχουν δυναμώσει αρκετά τη φετινή ομάδα, όμως είναι μία ομάδα που σίγουρα δεν θέλει να χάσει. Και οι δύο ομάδες παίζουν το πρώτο τους παιχνίδι στο Champions League και κανένας από τους δύο δεν θέλει να χάσει. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλά, οι ποδοσφαιριστές που θα είναι στον αγωνιστικό χώρο να δώσουν το 100% και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».
 

Υπάρχει ένα Ελληνόπουλο στη Σάλκε, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τι έχεις να πεις για τον Κυριάκο;

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Όπως όλοι ξέρουμε ήταν στον Ολυμπιακό, έχει πάει στην Σάλκε, ακούστηκε πως θα μπορούσε να πάει και στην Πρέμιερ Λίγκ. Τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στο γερμανικό πρωτάθλημα όσο και στα παιχνίδια της Εθνικής. Είναι ένας παίκτης που παίζει πάρα πολύ καλά και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει με μία κεφαλιά, οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί που παίζουμε εναντίον του».
 

Συμφωνείς πως η αξιοποίηση της έδρας μπορεί να δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης;

«Πιστεύω ότι είναι ένας όμιλος πολύ ανταγωνιστικός. Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τα παιχνίδια εντός έδρας και αν μπορούμε να πάρουμε και κάποιο βαθμό εκτός. Υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο για όλες τις ομάδες καθώς είναι παρόμοια η δυναμικότητα των ομάδων. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, η ομάδα που παίζει να τα δώσει όλα στο γήπεδο και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε».
 

Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο, ο οποίος θα είναι στο γήπεδο «Καραϊσκάκη»; Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και ίσως χρειάζεται πολύ υπομονή από την εξέδρα. Συμφωνείς;

«Θα είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, κάποιες στιγμές μπορεί να είναι κακές μέσα στα ενενήντα λεπτά, κάποιες στιγμές μπορεί να πανηγυρίσουμε κάποιο γκολ. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο αφού είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να βρεθεί στο πλευρό μας, όπως πάντα και εμείς θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να δώσουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε μετά το τέλος του αγώνα μία πολύ μεγάλη χαρά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε