Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ινφαντίνο: «Σχεδιάζουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 21ου αιώνα»

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από 32 σε 48, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2026, θα επιτρέψει σε περισσότερες χώρες να ονειρεύονται, τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε αμέσως μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασής του από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

Ο πρόεδρος της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας θέλησε να καθησυχάσει αναφορικά με την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών, επισημαίνοντας ότι «… το Μουντιάλ των 48 ομάδων θα διαρκέσει και πάλι 32 ημέρες, η νικήτρια ομάδα θα δώσει επτά αγώνες, όπως και σήμερα, και το τουρνουά θα γίνει και πάλι σε 12 στάδια».

«Πρέπει να σχεδιάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 21ου αιώνα. Το ποδόσφαιρο δεν περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική», υπογράμμισε ακόμη ο Ινφαντίνο, που διαβεβαίωσε ότι θα αυξηθεί η εκπροσώπηση όλων των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών, αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο καταμερισμός των 48 θέσεων.

Μετά τη σημερινή απόφαση της FIFA, το Μουντιάλ του 2026 (η ανάθεση του οποίου αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2020) θα διεξαχθεί με 16 ομίλους των τριών ομάδων. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ θα περάσουν στους «32», φάση από την οποία θα ξεκινήσουν οι νοκ-άουτ αγώνες.

Σε ό,τι αφορά την προσδοκώμενη αύξηση των εσόδων κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ, ο Ινφαντίνο παραδέχθηκε ότι «… πρόκειται περί εκτιμήσεων, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση μετά από αρκετά χρόνια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε