Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιωαννίδης: Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ εμφανίστηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης που μίλησε για το παιχνίδι με τους Τούρκους και τα νοκ – άουτ παιχνίδια.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως το ματς κόντρα στους Τούρκους χάθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί που οι αντίπαλοι με την άμυνά τους μας “βραχυκύκλωσαν”, η άμυνά μας που είναι ένα από τα ατού μας δεν δούλεψε σωστά, ενώ για τη συνέχεια επεσήμανε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα βρεθεί στη συνέχεια στον δρόμο μας, καθώς “όλους τους έχουμε”.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον “Sentra”:
 
Για το ματς με τους Τούρκους: “Στο πρώτο ημίχρονο πλησιάζαμε, αλλά δεν καταφέραμε να τους πιάσουμε. Το ματς χάθηκε στο γ’ δεκάλεπτο, που κολλήσαμε στην ανοιχτή ζώνη. Ηταν καταστροφικό το δεκάλεπτο. Μας πίεσαν πολύ στην άμυνα και μας δυσκόλεψαν τις πάσες. Είχαμε δυσκολία στην κυκλοφορία, ήμασταν στατικοί, δεν ήμασταν εύστοχοι, κάναμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα”.
Για την αμυντική λειτουργία της Ελλάδας: “Μεμονωμένα παίξαμε καλά στην άμυνα σε ορισμένες φάσεις. Αλλά σαν συνολική αμυντική λειτουργία δεν ήμασταν επιθετικοί. Τόσο στην άμυνα με τα ανοίγματα των μεγάλων χεριών, όσο και στο ύψος μέσα στη ρακέτα οι Τούρκοι υπερτερούσαν”.
Για τον Ιλιασόβα: “Οι Τούρκοι είχαν καλύτερα ποσοστά. Τον Ιλιασόβα δεν έπρεπε να τον αφήσουμε ελεύθερο να σουτάρει. Ζεστάθηκε και μας σκότωσε”.
Για την απώλεια της 1ης θέσης του ομίλου: “Η 1η θέση δεν σημαίνει τίποτα. Χάθηκε μια μάχη. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Αν έβγαινε η Ελλάδα 1η μπορεί να έπαιζε με Ισπανία ή Λιθουανία. Είναι δυνατές ομάδες. Αν βρεθούν στη μέρα τους μπορούν να σε σκοτώσουν. Η Ισπανία έχει χάσει ήδη δυο ματς”.
Για το τι χρειάζεται στα επόμενα ματς: “Θέλει πίεση στην άμυνα, πιο επιθετική αμυντική λειτουργία. Εχουμε παίκτες να το υποστηρίξουν. Δεν έχουμε τόσο ψηλό παίκτη να κινηθεί και να παίξει κι έξω από τη ρακέτα. Και οι τρεις αντίπαλοι (Κίνα, Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία) μας έπαιζαν ζώνη. Χθες όχι τόσο.
Το Πoυέρτο Ρίκο έπαιξε περισσότερο και η Κίνα 40 λεπτά. Υπερβαίναμε κατά πολύ τα τρίποντα από τα δίποντα. Αν έχεις το σουτ έχει καλώς. Οπότε θέλει κίνηση και ισορροπία στο inside και στο outside game. Η άμυνα πρέπει να μετακινείται κι όχι να είναι στατική και να μένουν ελεύθεροι και να σουτάρουν. Δεν κουράζεις έτσι την αντίπαλη ομάδα”.
Για την Ελλάδα και το μέλλον της στη διοργάνωση: “Είναι ομάδα με εμπειρία. Έχει καταφέρει πράγματα δύσκολα, που άλλες ομάδες δεν τα καταφέρνουν. Εχουν πίστη και πείσμα. Χάσαμε ένα ματς, ήταν καλύτεροι οι Τούρκοι ειδικά στο β’ ημίχρονο είχαν και την έδρα”.
Για τα χιαστί: “Οποιον και να συναντήσουμε στα χιαστί έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε όποια ομάδα κι αν βρεθεί στο δρόμο μας”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε