Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Ισοπέδωσε” τη Βασιλεία η Μπάγερν – Στο τέλος…γλεντάει η Μαρσέιγ

ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Βαυαροί έκαναν… σκόνη και θρύψαλα τη Βασιλεία που πήγε με όνειρα στο Μόναχο μετά τη νίκη της με 1-0 στην Ελβετία και τελικά αποχώρησε με τη βαρύτερη ήττα (7-0) στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Μιλάνο η Μαρσέιγ περίμενε να φτάσει και πάλι το 93′ για να σκοράρει και να περάσει στους “8” παρά τη νίκη της Ίντερ με 2-1.

Με ένα ατέλειωτο πάρτι έμοιζε το παιχνίδι της Μπάγερν με τη Βασιλεία. Ένα πάρτι που διοργάνωσαν ο Γκόμεζ, ο Ρόμπεν, ο Ριμπερί και οι υπόλοιποι παίκτες του Χάινκες και κάλεσαν τη… δύσμοιρη Ελβετική ομάδα.

Οι Βαυαροί φορμαρίστηκαν την κατάλληλη περίοδο και θέλουν να φτάσουν στον τελικό που θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους. Το 1-0 του πρώτου αγώνα άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς που έκλεισαν όμως πολύ γρήγορα.

Στο 11′ ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ματς και στο 42′ ο Μύλερ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. 1 λεπτό πριν το τέλος ο Μάριο Γκόμες έδιωξε για τα καλά την αγωνία από τους γηπεδούχους κάνοντας το 3-0.

Μέσα σε 17 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, Ριμπερί και Γκόμεζ συνεργάστηκαν άψογα τρεις φορές. Ο Γάλλος σέρβιρε και ο Γερμανός έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στα 4 γκολ στον αγώνα. Ο στράικερ της Μπάγερν έγινε μετά τον Μέσι και τον Ιντζάγκι ο τρίτος παίκτης με 3 χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί με τον Αργεντικό έχουν 2 την ίδια σεζόν.

Ο Ρόμπεν στο 81′ διαμόρφωσε το τελικό 7-0 που είναι η μεγαλύτερη νίκη σε νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι άνθρωποι της Βασιλείας θα πρέπει να σκέφτονται πολύ καλύτερα πριν κάνουν δηλώσεις αφού έλεγαν ότι αυτοί δεν είναι Χογενχάιμ που είχε χάσει το Σάββατο με 7-1… Όντως δεν είναι τελικά!

Στο Μιλάνο, η Μαρσέιγ απέδειξε ότι το Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται και τύχη. Πέρασε από τους ομίλους με επική ανατροπή στο τέλος του αγώνα κόντρα στην Ντόρτμουντ. Στο πρώτο ματς στη Γαλλία σκόραρε στο 93′ με τον Αγιού και στη ρεβάνς προσέφερε στην Ίντερ το ίδιο πικρό ποτήρι.

Ο Μιλίτο με το γκολ του στο 75′ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και όλοι περίμεναν την παράταση. Όλοι εκτός του Μπραντάο που εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με σουτ στο 93′ πάγωσε το Τζουζέπε Μεάτσα. Χρόνος μπορεί να μην υπήρχε για τους Νερατζούρι αλλά με τη σέντρα ο Πατσίνι κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Μανταντά και από τα 11 βήματα έδωσε τη νίκη χωρίς αντίκρισμα στην ομάδα του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε