Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ισπανικός “εμφύλιος” στο Βουκουρέστι – Στον τελικό Μπιλμπάο και Ατλέτικο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Την ώρα που οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του αποκλεισμού, η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στον τελικό του Europa League. Ο Γιορέντε με γκολ στο φινάλε του αγώνα έδωσε την πρόκριση στους Βάσκους ενώ οι Μαδριλένοι νίκησαν και στο Μεστάγια την Βαλένθια.

Για έκτη φορά θα βρεθούν σε ευρωπαϊκό τελικό δύο Ισπανικές ομάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Στο Βουκουρέστι θα ταξιδέψουν η εκπληκτική Μπιλμπάο του Μπιέλσα και η αναγεννημένη, με τον Σιμεόνε στον πάγκο της, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο Σαν Μαμές η Αθλέτικ έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 της Λισσαβόνας και μπήκε δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 17′ με τον Σουσαέτα, από ασίστ του Γιορέντε.

Η Σπόρτινγκ αν και είχε παθητικό ρόλο έφερε το ματς στα ίσα στο 44′ με τον Φολκσβίνγκεν αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου ματς με τον Ιμπάι πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δοκάρια φάνηκε ότι θα έσωζαν την Σπόρτινγκ, αφού Αμορεμπιέτα και Ινσούα είδαν τις προσπαθειές τους να σταματούν σε αυτά, όμως ο Γιορέντε είχε άλλη άποψη. Με το 29ο φετινό του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις, στο 89′, έστειλε την ομάδα στο δεύτερο τελικό της ιστορίας της.

Αντίπαλος της θα είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης στον 6ο της ευρωπαϊκό τελικό, που επιθυμεί να επαναλάβει την επιτυχία του 2010 όταν και είχε κατακτήσει το Europa League.

Στο Μεστάγια η Βαλένθια έψαξε την ανατροπή του εις βάρος της 4-2 του πρώτου αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Ατλέτικο χάρη στο πανέμορφο γκολ του Άντριαν στο 60′ πέτυχε την 11η συνεχόμενη ευρωπαϊκή της νίκη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε