Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιστορική αλλαγή! Ο Μπερλουσκόνι πούλησε – Η Μίλαν σε χέρια Κινέζου

Ιστορική αλλαγή! Ο Μπερλουσκόνι πούλησε – Η Μίλαν σε χέρια Κινέζου

Είναι πλέον επίσημο! Οι υπογραφές έπεσαν και πλέον η Μίλαν περνάει από τα χέρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Κινέζο επιχειρηματία, Γιονγκόνγκ Λι.

Σε κινεζικά χέρια και πιο συγκεκριμένα σε αυτά του Γιονγκόνγκ Λι, περνά και επίσημα η Μίλαν, καθώς η εταιρεία Fininvest, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κοινοπραξία Rossoneri Sport Investment Lux (απέκτησαν το 99.93% των μετοχών).

Μετά από αρκετές προβλήματα, η ύψους 740 εκατ. ευρώ συμφωνία ολοκληρώθηκε και οι “ροσονέρι” ακολουθούν το… παράδειγμα της συμπολίτισσάς τους Ιντερ, η οποία από πέρυσι έχει περάσει στα χέρια του κινεζικού κολοσσού Suning Commerce Group.

Με τη σημερινή επίσημη εξέλιξη, μπαίνει οριστικό τέλος σε μία περίοδο 31 ετών, κατά την οποία η Μίλαν βρισκόταν υπό τον έλεγχο του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού.

Στο διάστημα αυτό οι “ροσονέρι” κατέκτησαν συνολικά 29 τίτλους, εντός και εκτός συνόρων, μεταξύ των οποίων πέντε Champions League.. Την τελευταία δεκαετία, όμως, η Μίλαν είχε πτωτική πορεία, αφού μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το 2007, πανηγύρισε μόνο ένα πρωτάθλημα και δύο σούπερ καπ Ιταλίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε