Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιστορική πρόκριση για Αστέρα με στιλ αλά… Πανένκα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε της Ίντερ Μπακού στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (1-1 η κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίπαλός του θα είναι η πορτογαλική Μαρίτιμο. Έπιασε πέναλτι ο Μπαντής – Ο Περόνε με στιλ Πανένκα ευστόχησε στο τελευταίο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο οι Αρκάδες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Ίντερ Μπακού, χωρίς όμως να γίνουν και απειλητικοί, αφού οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν διαβασμένοι.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και με το γκολ του Ναβάρο (68′) κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και σε μια στιγμή αδράνειας όμως δέχθηκε την ισοφάριση από τον Σουτζ (88′) με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Η κούραση των δύο ομάδων ήταν εμφανής και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην… ρουλέτα των πέναλτι.. Ο Αστέρας ήταν πιο εύστοχος και πήρε την μεγάλη πρόκριση επικρατώντας με 4-2 της Ίντερ Μπακού.

Ο Αστέρας εκτέλεσε το πρώτο πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Γκεορκιέφσκι αστόχησε επίσης για την Ίντερ Μπακού. Ο Ράγιος ευστόχησε για το 1-0. Τσχαντάντζε και 1-1 για τους Αζέρους. Ο Ουσέρο έκανε το 2-1. Ο Μπαντής απέκρουσε το πέναλτι του Μπάρμετλερ. Ο Χουανίτο ευστόχησε για το 3-1. Ο Γκένοφ μείωσε σε 3-2. Ο Περόνε με πέναλτι αλά Πανένκα έκανε το 4-2 και έστειλε τον Αστέρα στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα! Επόμενος αντίπαλος η Μαρίτιμο.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Τσαμπούρης – άουτ
Γκεοργκιέφσκι – άουτ
Ράγιος – 1-0
Τσχαντάτζε – 1-1
Ουσέρο – 2-1
Πολάντοβ – απέκρουσε ο Μπαντής
Χουανίτο – 3-1
Γκενόφ – 3-2
Περόνε – 4-2

Αστέρα Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι (60’ Κουρμπέλης), Πιπίνης (76’ Γιαλούσης), Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα (57’ Μπακασέτας), Ράγιος, Περόνε. 

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Έγκον, Φραγκουλάκης, Ντινιωτάκης. 

Ίντερ Μπακού (Καχαμπέρ Τσχαντάτζε): Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν (70’ Τσχαντάτζε), Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ (67’ Μαμάντοφ), Αντάμια (60’ Γκένοφ), Τσχαντάτζε. 

Στον πάγκο: Πολάντοφ, Αμπραμίτζε, Αμιρκάνοφ, Νιάσε. 

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (Δανία) 
Βοηθοί: Σόντερμπι, Ογκούζ (Δανία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε