Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ιτούδης: Η καλύτερη μέχρι την επόμενη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για την επιτυχημένη σεζόν που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός μίλησε ο στενός συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τους πρωταγωνιστές στον Παναθηναϊκό, εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους “πράσινους” σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά και κατέληξε αναφερόμενος στη διαιτησία, την Εθνική ομάδα, αλλά και τους τελικούς του ΝΒΑ.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στον “Novasport fm”:
 
Ήταν μια τεράστια χρονιά. Δεν ξέρω αν ήταν η κορυφαία ή η καλύτερη μέχρι την επόμενη. Ξεκινήσαμε με μεγάλη αμφισβήτηση, κάτι που μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, γιατί έβλεπα στα μάτια τους την πίστη”, ανέφερε ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
 
Ειδική μνεία έκανε στους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, τους παίκτες του. Και αφού χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας επισημαίνοντας πως έχει περιθώρια βελτίωσης (!) στάθηκε στην περίπτωση του Νικ Καλάθη. “Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Ο μόνος δρόμος είναι η δουλειά και η εγρήγορση. Ο Νικ μάς έδειξε ότι έχει τα στοιχεία να εξελιχθεί σε πολύ καλό πλέι μέικερ. Η περσινή σεζόν λειτούργησε για να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται. Φέτος κατανόησε τη διαφορά του αμερικανικού με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και κατάλαβε ότι θα πρέπει να παίζει διαβάζοντας το παιχνίδι. Βοήθησαν πολύ και οι συμπαίκτες του”, τόνισε.
 
Και φυσικά, κανείς δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει. Με πρώτο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. “Δεν υπάρχει κορεσμός στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το αύριο περιλαμβάνει για μας περισσότερη προσπάθεια. Σημασία έχει να διατηρείσαι στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός ανανεώνεται και διατηρείται σε αυτό το επίπεδο χάρη στις προσπάθειες που κάνουν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς οραματίζεται να ξεπεράσει τη Ρεάλ Μαδρίτης”.
 
Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε πριν λίγα χρόνια την ευκαιρία να γίνει πρώτος προπονητής. Κι όχι οπουδήποτε, αλλά στην Τάου Κεράμικα. Δεν το έπραξε, αλλά δεν το μετάνιωσε. Κάθε άλλο… “Η πρόταση που μου είχε κάνει η Ταού ήταν άκρως δελεαστική και τιμητική. Είχα συμβόλαιο και συζήτησα με τους ανθρώπους της ομάδας. Η απόφαση ήταν να παραμείνω στην ομάδα και νομίζω πως ορθώς έπραξα. Δεν το μετανιώνω. Η θέση που έχω, ο τρόπος δουλειάς και η συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς είναι πολύ τιμητική”.
 
Και για όσους νομίζουν πως απλώς λέει “ναι” στις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο ίδιος απαντά: “Μου δίνει τη δυνατότητα να φέρω ιδέες στο τραπέζι. Εκτός από το ανθρώπινο στοιχείο, με τη διαφωνία που έχουμε πολλές φορές κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Διαφωνούμε σε πολλά στοιχεία, αλλά ο στόχος είναι πάντα κοινός. Είναι δημιουργικές διαφωνίες”.
 
Όσο για τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στη σειρά των τελικών, είπε: “Εμείς χάσαμε ένα τρόπαιο στον τελικό του Κυπέλλου. Η παρουσία μας στην απονομή ήταν ειλικρινής και χειροκροτήσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο που κέρδισε δίκαια. Δείχνουμε ένα υψηλό επίπεδο και το ίδιο θεωρώ πως κάνει και ο κύριος Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό. Αισθάνομαι τυχερός που με συνδέει φιλία και με τους δύο. Ο αθλητισμός μόνο κέρδος μπορεί να έχει από την παρουσία τους. Η διαιτησία θα κάνει λάθη. Και στον τελικό Κυπέλλου έκανε λάθη. Το θέμα είναι να μη διαμορφώνει αποτέλεσμα”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε