Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ιτούδης: Ισοφαρίσαμε τη σειρά, τώρα νίκη στο ΣΕΦ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, αλλά και το επόμενο ματς μεταξύ των δύο στο ΣΕΦ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγραψε στο μπλογκ που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο δεύτερο ματς της σειράς, ενώ ανέλυσε και το πώς οι “πράσινοι” μπορούν να φτάσουν στη νίκη στο ματς με τους “ερυθρόλευκους” την Κυριακή.

“Το πρώτο που θα πρέπει να πω είναι συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας. Και τους χρειαζόμαστε όλους. Το έχει πει ο Ζέλικο πολλές φορές, το επαναλαμβάνουμε ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, γιατί είναι μια σειρά πολύ δυνατή. Θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε τομέα είτε πρόκειται απλά για ένα σκριν ή μια βοήθεια, που μπορεί να αποδειχθούν πολύ σημαντικά στη ροή της αναμέτρησης.

Ισοφαρίσαμε τη σειρά, ξέρουμε καλά πως για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να σπάσουμε την έδρα του αντιπάλου, ενός αντιπάλου καλού, που πηγαίνει πολύ στο physical game, κάτι στο οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Είναι ένα μάθημα που πήραμε από το πρώτο παιχνίδι και αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο σε αυτό το δεύτερο.

Στη διάρκεια του δεύτερου τελικού υπάρχουν τρία μομέντουμ, τα οποία είναι καθοριστικά για την έκβαση της αναμέτρησης. Το ένα ήταν αυτό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κάναμε ένα 16-0. Στο διάστημα αυτό είχαμε την κυριαρχία στα ριμπάουντ, τρέξαμε καλά στο ανοιχτό γήπεδο, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στην περίοδο αυτή. Σημειώσαμε 29 πόντους με 7/7 βολές, έχουμε κερδίσει κατά κράτος στα ριμπάουντ με 13-4, έχουμε ισορροπία σε λάθη – κλεψίματα και έχουμε επιπλέον 5 ασίστ: 4 κλεψίματα, 4 λάθη, 5 ασίστ. Με ένα ράνκινγκ στο δεκάλεπτο αυτό 41-10.

Το δεύτερο ξεκίνησε αργότερα στο τρίτο δεκάλεπτο και συνέχισε στο τέταρτο, όταν ο Ολυμπιακός, κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς περιμέναμε, γιατί μιλάμε για μια καλή ομάδα, παίζοντας στα όρια του φάουλ και με σωστή καθοδήγηση, επέστρεψε στο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα 2’53” πριν τη λήξη της περιόδου, έχουμε δύο φάουλ ακόμη να δώσουμε και γίνεται το 4ο γκολ φάουλ του Χάινς. Είναι ένα ακόμη στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αφαιρέσουμε, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλές φάσεις τέτοιες. Θα πρέπει να δουλέψουμε στον τομέα αυτόν. Από εκεί ξεκινώντας οι 16 πόντοι της διαφοράς γίνονται 8 με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου με ένα επιμέρους 4-12.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς στην επιστροφή του Ολυμπιακού, το οποίο έχουμε επισημάνει στους παίκτες μας είναι αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη και καλύτερό του παίκτη, τον Βασίλη Σπανούλη, όπως είχε γίνει και στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Απόντος του Σπανούλη οι υπόλοιποι παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Χάινς, ο Πρίντεζης αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σχετικά γρήγορα στο παιχνίδι. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι εμείς ελέγχουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο το παιχνίδι και αν δούμε 4’11” πριν το τέλος είμαστε στο +8. Εκεί ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εμείς μπήκαμε πολύ νωρίς στο μπόνους των βολών. Ελέγχαμε το ρυθμό και έπρεπε όμως να διαχειριστούμε σωστά αυτό το +8. Κάνει διαφορά τι άμυνα θα παίξεις όταν έχεις ή δεν έχεις μπόνους. Είναι μια διαφορά την οποία ανέφερε και ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάστηκε να μάθουμε και αυτό το παιχνίδι, οφείλουμε να το πράξουμε. Να δούμε τις επιστροφές του Ολυμπιακού, τι κάναμε εμείς για να τρέξουμε αυτό το μεγάλο σερί, αλλά και να δούμε και πάλι το σημείο στο οποίο παίζουν χωρίς τον Σπανούλη. Είναι κάτι που πρέπει να τονίσουμε για τη συνέχεια.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι δεν είχαμε καμία βολή στο τέταρτο δεκάλεπτο και είναι κι αυτό ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού. Ένα άλλο που έκρινε την έκβαση του αγώνα και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ μας ήταν η εμφανής βελτίωση που είχαμε στην ενέργεια και τα ριμπάουντ, καθώς κυριαρχήσαμε στον αέρα με 41-33, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλή στον τομέα αυτόν. Ξέρουμε πολύ καλά που είναι τα μις ματς, κάπου αποφασίσαμε να ρισκάρουμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο, μιλώντας και πάλι για τον τομέα των ριμπάουντ.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και για εμάς ήταν θετικό ότι πήραμε βοήθεια από όλους τους παίκτες. Ο Σμιθ ήταν παράδειγμα μαχητικότητας και στα δύο άκρα του γηπέδου, και στην άμυνα και στην επίθεση, αλλά το ίδιο ισχύει για όλα τα παιδιά. Ο Τσαρτσαρής για παράδειγμα είχε μικρό χρόνο συμμετοχής, αλλά ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του. Ακολούθησε τη φάση, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σημείωσε ένα σημαντικό καλάθι. Είναι απαραίτητο όποιος αγωνίζεται να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, γιατί αυτό επιτάσσει η σειρά των πλέι οφ με τα συνεχή παιχνίδια.

Και κάτι ακόμη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, εσάς που βρεθήκατε στο γήπεδο. Ήταν εκπληκτική η ατμόσφαιρα, μπασκετική, με πάθος χωρίς έκτροπα.Αυτό χρειάζεται το μπάσκετ και αυτό θα πρέπει να γίνεται και στα δύο γήπεδα.

Θα μιλήσουμε και στη συνέχεια.

Να είστε καλά.

Δημήτρης”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε