Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Αφού μπόρεσε ο Μπάρκλεϊ, μπορεί και ο Χάινς!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του, αναφέρθηκε στο final 4 και τόνισε πως πέρυσι οι παίκτες του έβαζαν τον εαυτό τους πάνω απ΄όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Πέρυσι ήταν απογοητευτική σεζόν για τον Ολυμπιακό, ενώ υπήρχαν υψηλές προσδοκίες. Φέτος έχετε πετύχει. Ποια είναι η βασική διαφορά του τότε με το τώρα;

Πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα με παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς, ο Παπαλουκάς και ο Σπανούλης στην πρώτη σεζόν του. Αποκλειστήκαμε από τη Σιένα γιατί οι παίκτες μας έβαζαν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Φέτος δεν γίνεται αυτό. Μπορεί να λένε πως μας θεωρούν έκπληξη που φτάσαμε στο Final Four όμως δεν είναι έτσι.

Φέτος έχετε διαφορετικό ρόστερ από πέρυσι. Πότε μέσα στη σεζόν αρχίσατε να κάνετε σκέψεις για το Final Four;

Ωριμάσαμε όλοι μαζί, βήμα-βήμα και παίζαμε καλύτερα. Μετά το TOP-16 είπα στους παίκτες μου πως αν προκριθούμε στα playoffs θα είναι επιτυχία. Πλέον φτάσαμε στο Final Four και είναι επιτυχία. Πάμε βήμα-βήμα και μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο.

Έχετε βελτιώσει νεαρούς παίκτες φέτος. Πως σας έπεισαν παίκτες όπως ο Μάντζαρης ή ο Σλούκας πως μπορούν να σταθούν στην Ευρωλίγκα;

Για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα χρειάζεται εμπειρία. Στην αρχή ο Μάντζαρης δεν ήταν έμπειρος, όμως πλέον είναι παίκτης «κλειδί» για εμάς. Ο Σλούκας είναι λίγο πιο έμπειρος και μπορεί να παίξει κάτω από πίεση. Ο Σλούκας με τον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου μας δίνουν πολύ ενέργεια. Είναι καταπληκτικά παιδιά που μας βοηθάνε πολύ.

Κάνατε τις προσθήκες του Λο και του Ντόρσεϊ πριν το Top-16. Πόσο σημαντικοί ήταν για την επιτυχία σας;

Ήταν πολύ σημαντικοί. Μου αρέσει που έχει φυσικά προσόντα ο Ντόρσεϊ και πως αντιδράει στο παρκέ. Είναι διαφορετικός από τον Γλυνιαδάκη και τον Παπαδόπουλο. Ο Λο είναι φοβερός επαγγελματίας και έχει φοβερή προσωπικότητα. Είναι καταπληκτικά παιδιά και είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα.

Ο Σπανούλης είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τί τον κάνει να διαφέρει από τους υπόλοιπους;

Μην ξεχνάτε πως ο Σπανούλης ξεκίνησε με τραυματισμό τη χρονιά. Μου είπε: «Κόουτς μην ανησυχείς. Θα παίξω στους “16”». Αυτό που προσπαθώ να πως είναι πως πραγματικά διαφέρει. Είναι ο ηγέτης μας και χαίρομαι που μπορώ να βασιστώ επάνω του.

Η Μπαρτσελόνα έχει από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Πως σκοπεύετε να παίξετε στην επίθεσή σας;

Είναι απλή η φιλοσοφία μας. Μπορούμε να παίξουμε και εμείς καλή άμυνα. Είμαστε νέα ομάδα και έχουμε ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε το γήπεδο, όπως κάνουν οι ισπανικές ομάδες. Καλή άμυνα και πολύ τρέξιμο είναι τα όπλα μας.

Πως σκοπεύετε να περιορίσετε το Ναβάρο;

Ο Ναβάρο μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι μαχητής και τα δίνει όλα. Είναι δύσκολο να περιορίσεις έναν παίκτη σαν το Ναβάρο. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, όχι μόνο απέναντι στο Ναβάρο, αλλά απέναντι σε όλους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τους εαυτούς μας.

Ο Χάινς είναι δέκα πόντους πιο κοντός από τους σέντερ της Μπαρτσελόνα. Έχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Ήμουν τυχερός που παίξαμε κόντρα στην πρώην ομάδα του πέρυσι. Είχα την ευκαιρία να τον δω να αγωνίζεται και πιστέψτε με, μπορεί να είναι ο πιο κοντός σέντερ στην Ευρωλίγκα, όμως είναι εργατικός και έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Αν ο Μπάρκλεϊ μπόρεσε και έκανε τέτοια καριέρα στο ΝΒΑ με τέτοιο ύψος, τότε μπορεί και ο Κάιλ στην Ευρώπη.

Πως βλέπετε τον άλλο αγώνα, μεταξύ Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ;

Είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες. Έχω υπάρξει προπονητής της ΤΣΣΚΑ και ξέρω τι ομάδα είναι. Το αβαντάζ της είναι ο Κιριλένκο τη φετινή σεζόν. Είναι ο ηγέτης της. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι ο ίδιος κορμός πολλά χρόνια και έχουν καταφέρει σημαντικά πράγματα. Ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ είναι τα όπλα του Παναθηναϊκού.

Πολλοί λένε οτι είναι η καλύτερη σεζόν στην προπονητική σας καριέρα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε πως θα κριθεί από το πως θα πάτε στο Final Four;

Πολλοί μου το έχουν πει αυτό. Από την αρχή της σεζόν είχαμε πει πως πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε. Εγώ χάρηκα πολύ τη φετινή χρονιά και έκανα τα πάντα για να παίξουμε καλό μπάσκετ. Δεν θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του Final 4 το αν είίναι η πιο επιτυχημένη χρονιά μου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε