Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Να μην αγχωθούμε από τον κόσμο

Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα δύο κρίσιμα ματς κόντρα στη Σιένα και ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τι έγινε στην Ιταλία και να προσπαθήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο Ίβκοβιτς στη συνέντευξη τύπου πριν τον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας κόντρα στη Σιένα, τόνισε ότι οι παίκτες θα πρέπει να ξεχάσουν τον ελληνικό τρόπο σκέψης που λέει ότι “αυτό το ματς δεν χάνεται” γιατί τότε θα το χάσουν πριν καν αρχίσει.

“Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ καθοριστικά παιχνίδια και γι’ αυτά τα ματς ετοιμάζουμε την ομάδα με πολύ σκάουτινγκ. Πρώτα απ’ όλα, αυτό που θέλω είναι να μην έχουμε άγχος αφού το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο. Στα δύο πρώτα ματς είχαμε κάποια τραγικά δεκάλεπτα και αν έχουμε τέτοια δεκάλεπτα και εδώ, θα έχουμε πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσουμε. Όταν λέω τραγικά δεκάλεπτα, αναφέρομαι στο πρώτο δεκάλεπτο του πρώτου ματς και στο δεύτερο δεκάλεπτο του δεύτερου. Να έχουμε καλό έλεγχο του ματς, να μειώσουμε τα λάθη, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Αν τα κάνουμ αυτά θα έχουμε πολλές πιθανότητες.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά τα ματς. Σκέφτηκα πολύ σοβαρά να τον ετοιμάσω για κάποιο από τα ματς που έρχονται, αλλά ο Βασιλόπουλος έχει ίωση και δεν θα είναι μαζί μας δυστυχώς. Πιστεύω πως και ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας και θα μας βοηθήσει. Η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της και νομίζω πως ο κόσμος θα έρθει να τη στηρίξει την ομάδα. 

Το στιλ της Σιένα είναι γνωστό. Νομίζω πως είναι η πιο έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη. Έχει κάνει πάρα πολλές μεγάλες εκτός έδρας νίκες και μεταξύ άλλων νίκησε εύκολα τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εμείς στην έδρα μας, πλην του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν έχουμε χάσει άλλο. Πρέπει να έχουμε αρχές στο παιχνίδι μας, αν είναι εύκολο ή δύσκολο, κανείς δεν ξέρει. Αυτά τα παιχνίδια είναι η μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουμε τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Θα είναι δύσκολο για τρίτο παιχνίδι να έχουμε τον ίδιο γρήγορο ρυθμό. Είναι μια ομάδα που θέλει πίστωση χρόνου και χρειάζεται δουλειά. Η ομάδα δεν θα χάσει τον έλεγχο και το μυαλό της από τον κόσμο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Από την άλλη, το μυαλό μπορεί να χαθεί από τους συμβούλους. Αυτό δεν πρέπει να είναι πίεση, αλλά απόλαυση, ευχαρίστηση. Δεν μπορείς να σκεφτείς από τώρα να αποφασίσεις τα σχήματα, το παιχνίδι είναι “ζωντανό”, δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα τι θα κάνεις. Ο Βασιλόπουλος μας ταίριαζε πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Και το χαμένο σουτ δεν είναι τελειωμένο, σίγουρα πρέπει να στηρίξουμε τα χαμένα σουτ, να πάμε στο ριμπάουντ. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτά τα ματς. Αν ετοιμάζουμε το παιχνίδι με τον ελληνικό τρόπο, ότι αυτό το ματς “δεν χάνεται”, το έχουμε χάσει πριν καν αρχίσει. Να είναι συγκεντρωμένος ο κάθε παίκτης με την ατομική τακτική του, τότε οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο κάθε ένας να παίζει με αρχές. Δεν μιλάω μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά γενικά για όλα τα ματς. Όλες οι άμυνες φέτος, με δύο και τρεις παίκτες, είναι στραμμένες επάνω στον Βασίλη φέτος. Στέλνουν 2-3 παίκτες επάνω του, οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει ο Βασίλης.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε