Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ίβκοβιτς: Ο Σπανούλης είναι πραγματικός ηγέτης

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη που έχει ανταποκριθεί στο ρόλο που του έχει αναθέσει φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ματς με την Μπιλμπάο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα κόντρα στην Μπιλμπάο μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού.

“Το αυριανό παιχνίδι, κλείνει μία εβδομάδα, η οποία είχε ενδιαφέρον για το πώς θα την ετοίμαζα, ενώ ήθελα να δω κάποιες λεπτομέρειες. Μετά το ματς αυτό θα δούμε πόσο πετύχαμε. Στο πρώτο ματς με την Νανσί, θα το έβαζα στην κατηγορία της επαφής με το γήπεδο. Στο δεύτερο με τον Παναθηναϊκό θέλαμε να δείξουμε θέληση και ενέργεια. Στο πρώτο παιχνίδι το πετύχαμε αυτό, στο δεύτερο δεν το πετύχαμε. Δεν είχαμε καλή αντίδραση στην έδρα του Παναθηναϊκού στο σετ παιχνίδι. Είχαμε έναν παίκτη μόνο για αυτή τη δουλειά τον Πρίντεζη. Τώρα είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα μας στην Ευρωλίγκα. Με την προετοιμασία που είχαμε για αυτή την εβδομάδα δεν ήθελα να κουράσω την ομάδα ψυχολογικά. Τώρα, πιστεύω ότι είναι έτοιμη από φυσική κατάσταση. Η Μπιλμπάο είχε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Βιτόρια, όμως χάσανε εντός έδρας από την Καχασόλ και τώρα έρχεται εδώ. Είμαι αισιόδοξος για την κατάσταση της ομάδας. Εύκολα θα μπορούσαμε να βρούμε άλλοθι για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Είχαμε παίξει χωρίς τους τραυματίες Λούκας και Κέσελ, ενώ με προβλήματα είχαν παίξει και οι Παπαδόπουλος, Άντιτς. Από την άλλη, οι Μπάνιτς και Φίσερ είχαν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και η Μπιλμπάο είχε νικήσει δίκαια τότε.

Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε ένα παιχνίδι έδρας. Πριν από το ματς με την Νανσί είχα πει να μας βοηθήσει ο κόσμος και πιστεύω πως σε αυτό θα έχουμε περισσότερο κόσμο. Μπορεί να είναι η Μπιλμπάο μία ομάδα που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, αλλά έχεις έμπειρους παίκτες. Όπως τον Μουμπρού, τον Φίσερ και τον Γκριμάου, ενώ ο συνάδελφός και φίλος μου Κατισκάρης έχει φτιάξει μία καλή ομάδα που τρέχει στο γήπεδο. Η ομάδα ρολάρει σιγά-σιγά, καθώς βλέπω τους παίκτες μου να επικοινωνούν καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Το καλό είναι ότι ύστερα από καιρό δεν έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών.

Είναι φανερό ότι οι ομάδες στον όμιλο είναι ισορροπημένες. Η Κάχα Λαμποράλ πήρε τον Ντράγκιτς, που είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εμείς δεν λογαριάζουμε ακόμα τη διαφορά των πόντων. Κάθε άμυνα και κάθε επίθεση είναι σημαντική, αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για πρόκριση. Η ομάδα μου με τόσους καινούριους παίκτες είναι δύσκολο να παίζει δύο δυνατά παιχνίδια την εβδομάδα. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαλέγουν τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα έχει θέληση αύριο. Όλα ξεκινούν από το μυαλό και όχι από τα πόδια. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλά ψυχολογικά αύριο και θα τα βγάλουμε όλα στο παρκέ, αυτό που δυστυχώς δεν κάναμε με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπανούλης είναι ο μεγαλύτερος στόχος όλων των αντιπάλων. Όλοι προσαρμόζονται πάνω στον Σπανούλη. Στο παιχνίδι με τη Νανσί ήταν πραγματικός ηγέτης. Ο Σπανούλης δεν είναι μόνο αρχηγός, έχει το ρόλο του πραγματικού ηγέτη της ομάδας. Πιστεύω ότι τα νούμερα δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου, ενώ θα πρέπει να βοηθήσει τα νέα παιδιά. Πάντα είναι σημαντικό να έχεις ένα κορμό από Έλληνες παίκτες. Έχουμε μία ομάδα που κανείς δεν ξεχωρίζει. Μας βοηθά αυτός ο κορμός και υπάρχουν και άλλα περιθώρια να βελτιωθούν όλοι. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.”


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε