Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

JP Morgan, UBS και Goldman Sachs προβλέπουν το νικητή του Μουντιάλ!

JP Morgan, UBS και Goldman Sachs προβλέπουν το νικητή του Μουντιάλ!

Τρείς από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους του κόσμου μπαίνουν στα χωράφια των γραφείων στοιχημάτων και δίνουν το μουντιάλ στην….

Αγγλία (αλλά… ίσως και την  Βραζιλία).
 
Λένε μάλιστα οτι η Ελλάδα δεν θα περάσει ούτε καν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι τρεις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες προέβησαν σε ισάριθμες «αξιολογήσεις» των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, έκαναν τα προγνωστικά τους και… έβγαλαν -από τώρα- το νικητή (ο καθένας τον δικό του).

Η JP Morgan αποφαίνεται ότι η Αγγλία θα «πάρει» το Μουντιάλ. Μέσα από ένα πολύπλοκο μαθηματικό μοντέλο που παραθέτει στην αξιολόγησή της, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί θα φύγουν από τη Νότια Αφρική με το πολυπόθητο τρόπαιο, επικρατώντας της Ισπανίας στον τελικό. Τρίτη θα τερματίσει η Ολλανδία.

Η Goldman Sachs είναι πιο… φειδωλή στις προβλέψεις της. Δεν φτάνει μέχρι τον τελικό, ωστόσο έχει ήδη προεξοφλήσει ποιες χώρες θα προκριθούν στον ημιτελικό: η Αγγλία, η Αργεντική, η Βραζιλία και η Ισπανία.

Στις προηγούμενες φάσεις, η Νότια Αφρική θα τερματίσει δεύτερη στον 1ο Όμιλο, με πρώτη τη Γαλλία. Στον 4ο Όμιλο πρώτη θα έρθει η Σερβία (ή η Αυστραλία), ενώ από τον 8ο Όμιλο θα περάσουν η Ελβετία και η Ισπανία.

Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street κάνει ιδιαίτερη μνεία στην Πορτογαλία, παραλληλίζοντας το ταξίδι των ποδοσφαιριστών της στη Νότια Αφρική με εκείνο των… εξερευνητών του 15ου αιώνα, που άνοιξαν τον δρόμο στην αποικιοκρατική εποχή της χώρας.

«Οι μεγαλειώδεις Pepe, Nani, Simao and Deco θα επιδείξουν την ίδια πυγμή με τους εξερευνητές που έκαναν τη χώρα σπουδαία πριν από 500 χρόνια», αναφέρεται στην έκθεση της Goldman Sachs.

Πάντως, η UBS «διαφωνεί» με την JP Morgan και θεωρεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα καταλήξει στην Βραζιλία.
Σύμφωνα με την πρόβλεψή της, το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους «16» θα πάρουν, ανά όμιλο:

1ος Όμιλος: Μεξικό, Γαλλία
2ος Όμιλος: Αργεντινή, Νιγηρία
3ος Όμιλος: Αγγλία, Η.Π.Α.
4ος Όμιλος: Γκάνα, Γερμανία
5ος Όμιλος: Ολλανδία, Καμερούν
6ος Όμιλος: Ιταλία, Παραγουάη
7ος Όμιλος: Βραζιλία, Πορτογαλία
8ος Όμιλος: Ισπανία, Ονδούρα

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν το Μεξικό, η Γερμανία (που θα νικήσει την Αγγλία στα πέναλτι), η Γκάνα, η Αργεντινή, η Ολλανδία, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στην προημιτελική φάση, η Βραζιλία θα κερδίσει την Ολλανδία, η Γερμανία το Μεξικό, η Αργεντινή τη Γκάνα και η Ισπανία την Ιταλία.

Στους δύο ημιτελικούς, η Βραζιλία θα επικρατήσει της Γερμανίας και η Ισπανία θα περάσει τον «σκόπελο» της Αργεντινής, για να περάσει στον τελικό, όπου θα ηττηθεί από την Βραζιλία, η οποία θα στεφθεί Κυπελλούχος Κόσμου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε