Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξανά εκτός ο Καραγκούνης – Μέσα Γλύκος και Γκέκας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής ομάδας για τους αγώνες με Λετονία και Λιθουανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. “Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την Ελλάδα”, τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος ακόμα δεν έχει βρει ομάδα, ενώ κάλεσε τους Γκέκα, Δημούτσο, Μαυρία και Σιόβα.

Η μεγαλύτερη έκπληξη έχει να κάνει με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Γλύκο ο οποίος θα φορέσει για πρώτη φορά το εθνόσημο.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχει καλέσει ο Φερνάντο Σάντος: 

Καρνέζης, Γλύκος, Τζόρβας, Τοροσίδης, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μαλεζάς, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κατσουράνης, Μαυρίας, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Μήτρογλου, Αθανασιάδης και Γκέκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλουμε να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μπορούμε να τα καταφέρουμε», ήταν ο πρόλογός του και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αποστολή

Για το αν τον προβληματίζουν τα ματς της πρεμιέρας που κρύβουν κινδύνους, αφού οι παίκτες δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό

«Μας προβληματίζει. Εννοείται ότι είναι ένα εμπόδιο. Βρισκόμαστε στην έναρξη των υποχρεώσεων και κάποιοι δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό. Αγωνιζόμαστε με ομάδες που τα πρωταθλήματά τους έχουν ξεκινήσουν. Δεν έχουμε τον απαιτούμενο ρυθμό. Όντως σε προηγούμενες σε κάποιες πρεμιέρες η Εθνική δεν είχε καλό ξεκίνημα. Το καμπανάκι του συναγερμού έχει χτυπήσει. Πρόσφατα στα προκριματικά του Euro είχαμε δύο δύσκολα ματς με την Λετονία. Με τη διάθεση και την αποφασιστικότητα θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν. Καλούμε τους ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι για να μπορέσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τον Σαλπιγγίδη που είναι εκτός και για τον Σαμαρά αν έχει κάποιο πρόβλημα στη μέση

«Δεν έχουμε κάποια πληροφορία ότι ο Σαμαράς έχει κάποιο πρόβλημα στη μέση. Σίγουρα είναι ένα πλήγμα η απουσία του Σαλπιγγίδη. Είμαι σίγουρος ότι οι υπόλοιποι παίκτες θα ανταποκριθούν».

Για το αν τον Χολέμπας τον υπολογίζει για αριστερό εξτρέμ

«Ο Χολέμπας μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της αριστερής πλευράς. Μπορεί να παίξει αριστερό μπακ, αριστερό χαφ, ακόμα και ως αριστερό εξτρέμ. Είναι θετικό ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες, όπως ο Νίνης, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Δημούτσος μπορούν να παίξουν σε αρκετές θέσεις».

Για το τι ιδιαίτερο έχουν τα πρώτα παιχνίδια

«Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και συμπεριφοράς, όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και στις προπονήσεις. Καθ’ όλη την προετοιμασία. Στο παιχνίδι με τη Γεωργία δεν είχαμε μπει σωστά, αφού πιστεύαμε ότι είμαστε το φαβορί, και τελικά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στον αγώνα με την Λετονία, αφού προερχόμασταν από το καλό αποτέλεσμα στο Ισραήλ. Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι για αυτό. Ξέρουμε τι μας περιμένει. Έχουμε παραδείγματα από παλιότερα. Οπότε πιστεύουμε ότι οι ποδοσφαιριστές μας έχον μάθει από αυτά τα μαθήματα. Οι ποδοσφαιριστές θα είναι στο 200% συγκεντρωμένοι για αυτό και στόχος μας είναι να κερδίσουμε τα ματς της πρεμιέρας»

Για αλλαγή του κανονισμού από την FIFA σχετικά με τις εθνικές ομάδες

«Θεωρώ ότι είναι θετικό για τον προπονητή και τους παίκτες να βρίσκονται 23 παίκτες στον πάγκο. Δεν είναι όπως παλιά που παλιότερα είχαμε έντεκα και επτά στον πάγκο. Δεν είναι ωραίο να έχει 18 μαζί σου και τους υπόλοιπους στην εξέδρα. Όταν μπορούν και οι 23 να μείνουν στον πάγκο. Δεν μπορώ να καλέσω τους παίκτες και μετά να τους πω παιδιά μένετε εκτός επειδή δεν χωράτε. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό είτε παίξουν είτε μείνουν στον πάγκο. Αυτό είναι κάτι βασικό και πρέπει να είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετεί η Εθνική τα δικά μας συμφέροντα».

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν νωρίτερα οι «λεγεωνάριοι»

«Η αλήθεια είναι ότι ένα κοινό λάθος που γίνεται είναι ότι αυτοί που βρίσκονται στην προεπιλογή και μετά θα βρίσκονται στην τελική λίστα. Αν δεν το κάνουμε, τότε θα έχουμε κυρώσεις από την FIFA. Είχαμε διάφορους παίκτες που ήταν στην προεπιλογή και τελικά δεν είναι στην τελική 23άδα. Παράδειγμα, ο Βιεϊρίνια ήταν συνεχεία στην προεπιλογή της Πορτογαλίας, όμως ποτέ δεν πήγε στην Εθνική ομάδα. Ίσως μένει η αίσθηση ότι κάποιοι αδικούνται και θα μπορούσαν να είναι στην αποστολή. Αυτό γίνεται επειδή εγώ είμαι υποχρεωμένος να επιλέξω τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Αν δεν το κάνω, τότε δεν μπορώ να τους καλέσω. Όλες οι ομάδες το κάνουν αυτό. Οπότε θεωρώ ότι είναι καλύτερα έτσι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε