Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Με “εκτελεστή” Πρίγιοβιτς το πρώτο… βήμα

Ξάνθη – ΠΑΟΚ: Με “εκτελεστή” Πρίγιοβιτς το πρώτο… βήμα

Με πρωταγωνιστή το δεινό του σκόρερ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που πέτυχε το νικητήριο γκολ, ο ΠΑΟΚ (63΄) επικράτησε 2-1 της Ξάνθης, στα Πηγάδια. 

 Ο «Δικέφαλος Αετός» έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του στα ημιτελικά, αφού η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Ο Μυστακίδης στος 20΄ έδωσε το προβάδισμα, στο 52΄ ισοφάρισε για τους Ακρίτες ο Λάζιτς και στο 63′ ο Πρίγιοβιτς χάρισε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους».

Ο Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Μαλεζά στη θέση του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης -αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την προσφυγή για τον Αθανασιάδη- ενώ είδαμε για πρώτη φορά τον Ενρίκε… εντεκαδάτο.

Η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρέθηκε περισσότερο στην επίθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων όμως (είχαν κάποια μακρινά σουτ), ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν αυτός που έχασε την πρώτη τεράστια ευκαιρία (15′). Ο Μυστακίδης βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Ενρίκε, που από θέση αριστερά μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τα… πάνω τους στη συνέχεια κι έφτασαν στο 0-1. Στο 20′ ο Μπίσεσβαρ έβγαλε όμορφη σέντρα από τα αριστερά και ο Μυστακίδης έκανε την εναέρια προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Ο Έλληνας επιθετικός αφιέρωσε το τέρμα του στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Κατσούρη, δείχνοντας το μαύρο του περιβραχιώνιο.

Οι Ακρίτες πήραν και πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ ο Ίβιτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του Κάνιας (28′), περνώντας στο παιχνίδι τον Κάτσε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου όμως καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να φτιάξει κάτι αξιόλογο…

 

 Οι γηπεδούχοι στο 52΄ -στην πρώτη τους φάση- ισοφάρισαν με το σουτ του Λάζιτς, ύστερα από την πάσα του Πιτσέλι.

Αλλά δεν κράτησαν για πολύ τα χαμόγελα στην Ξάνθη. Τέσσερα λεπτά αφού μπήκε στο ματς ως αλλαγή, ο Πρίγιοβιτς στο 63΄ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1, ενώ στο 70′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πέδρο Ενρίκε. Ωστόσο, η απουσία του δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ.

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82΄ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (31΄ Κάτσε), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (73΄ Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59΄ Πρίγιοβιτς)

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε