Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεκίνησε η δίκη για τα πλαστά τιμολόγια στον Πανιώνιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Δέκα πρώην δήμαρχοι και παράγοντες της αυτοδιοίκησης αλλά και ο Αχιλλέας Μπέος είναι κατηγορούμενοι για απάτη ύψους 1,5 εκ. ευρώ η οποία ζημείωσε το δήμο της Νέας Σμύρνης.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων του Πανιωνίο. Οι κατηγορίες οι οποίες έχουν απαγγελθεί αφορούν τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι-μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Πανιώνιος από τον Μάρτιο του 1995 έως και τον Ιούλιο του 2000 συναποφάσισαν «με ενότητα δόλου» και με «εναλλασσόμενους ρόλους» να καταρτίσουν εικονικά τιμολόγια για δήθεν παροχή υπηρεσιών, όπως βαψίματα, αγορά χλοοτάπητα, ανακατασκευή κιγκλιδωμάτων κ.ά. που «προσέφεραν» στην ομάδα ανύπαρκτες φορολογικά εταιρίες.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται οι:

– Γιώργος Κουτελάκης, πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και γενικός διευθυντής του Πανιωνίου μέχρι το 1998.
– Γιώργος Σιότροπος, πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ
– Αχιλλέας Μπέος, πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου
– Μαρίνα Ιακωβάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής της Νέας Σμύρνης και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ
– Βαρβάρα Κορκοβίλη, δημοτική υπάλληλος και πρώην ταμίας της ΠΑΕ
– Κίμων Μαγκριώτης, πρώην ταμίας της ΠΑΕ Πανιώνιος
– Λουκάς Σιότροπος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ
– Γεώργιος Πώποτας, πρώην αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και πρώην αθλητικός δικαστής
– Παναγιώτης Κρυπωτός, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Νέας Σμύρνης
– Ελευθέριος Γενεράλης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην ταμίας της ΠΑΕ.

Στο δικαστήριο κατέθεσε πρώτος μάρτυρας ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, που διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά της ομάδας, ο οποίος είπε πως οι περισσότερες εκταμιεύσεις των ποσών για τις δήθεν εργασίες γίνονταν στα τέλη Ιουνίου, οπότε και λήγει η αγωνιστική περίοδος. Ο μάρτυρας δεν απέκλεισε οι εκταμιεύσεις να γίνονταν για να καλυφθούν «διπλά συμβόλαια» ποδοσφαιριστών που εμφάνιζαν μικρές αμοιβές στην ΕΠΑΕ και έκαναν ιδιωτικά συμφωνητικά με την ΠΑΕ για πολύ μεγαλύτερες αμοιβές, εκδοχή που φαίνεται να υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο έλεγχος γίνεται με «αυτά που γράφουν τα βιβλία». Ο κ. Διώτης είπε, επίσης, ότι ενδεχομένως η ΠΑΕ γλίτωνε φόρους με τα εικονικά τιμολόγια καθώς εμφάνιζε πολλά έξοδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε