Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Ξεκλείδωσε” τον ΟΦΗ, δεν “κλείδωσε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός(VIDEO)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες κόντρα στον “ταμπουρωμένο” ΟΦΗ και χρειάστηκε το γκολ του Μέλμπεργκ στο 81′ για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η πανηγυρική ατμόσφαιρα στην εξέδρα βοήθησε τους παίκτες του Βαλβέρδε που πίεσαν, όπως συνηθίζουν, ψηλά τον ΟΦΗ αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έδωσε τη λύση και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 που δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό αλλά αφήνει περιθώρια στους Κρητικούς που έχουν τη ρεβάνς στο Γεντί Κουλέ.

Από την αρχή οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του ματς και ο ΟΦΗ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι προσπάθειες όμως των γηπεδούχων ήταν άκαρπες στο πρώτο ημίχρονο είτε λόγω Σαχσανίδη είτε λόγω δικής τους αστοχίας.

Τζιμπούρ και Μανιάτης έχασαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και όσο η ώρα πέρναγε το άγχος έκανε την εμφάνιση του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τον Φετφατζίδη αντί του Φουστέρ και η πίεση του Ολυμπιακού έγινε εντονότερη.

Ο ΟΦΗ βρήκε ακόμη περισσότερους χώρους και με τον ταχύτατο Παπουλή πραγματοποίησε τις 2 πρώτες του τελικές προσπάθειες.

Ο Τζιμπούρ στο 67′ έχασε κλασσική ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι στον Σαχσανίδη αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Τελικά τη λύση έδωσε ο Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του κουρφαίου του γηπέδου, Ορμπάιθ, δίνοντας το προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέβας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης (74′ Φέισα), Φουστέρ (46′ Φετφατζίδης), Αμπντούν (62′ Ντιόγκο), Μιραλάς, ΤζΙμπούρ

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (86′ Πίτσος), Ζόρντι Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς (64′ Λόπεθ), Μάντζιος (73′ Καμπάνταης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε