Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξεσπάθωσε ο Χιμένεθ: Χάθηκε ο σεβασμός!

Ξεσπάθωσε ο Χιμένεθ: Χάθηκε ο σεβασμός!
Ο τεχνικός της ΑΕΚ μοίρασε… απαντήσεις για τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν μετά την ήττα της Ένωσης από την Στουρμ Γκρατς. Με δηλώσεις του μετά την νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, ο Ισπανός απαίτησε σεβασμό απέναντι στην ομάδα, αλλά και στον ίδιο.
Μάλιστα, ο Χιμένεθ αποκάλεσε ψεύτες κάποιους παίκτες του, που έδωσαν την ομιλία της τελευταίας προπόνησης, καθώς όπως ανέφερε “… εγώ δεν τους είπα ποτέ παίξτε και για μένα”, πρόσθεσε ότι έχει χαθεί ο σεβασμός στην ομάδα και επισήμανε σχετικά με το αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει πως “… ό,τι είναι να συμβεί θα γίνει”.
 
Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μίλησε:
 
Για το αν οι παίκτες έπαιξαν και για τον ίδιο: “Δεν αληθεύει ότι τους είπα παίξτε και για μένα. Ότι λέμε, μένει μεταξύ μας. Αν κάποιος το βγάζει, τότε μπράβο σε σας. Πάντα λέω στους παίκτες να προετοιμάζονται κατάλληλα. Τους είπα: Εσείς ξέρετε πως θα φορέσετε τα παπούτσια σας και να προετοιμαστείτε. Οποιοσδήποτε φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια νομίζει ότι μπορεί να παίξει μπάλα, αλλά μόνο οι επαγγελματίες γνωρίζουν να το κάνουν. Κάντε το για εσάς». Για πρώτη φορά το λέω δημόσια. Για να δείτε πόσοι ψεύτες υπάρχουν.
 
Αυτό που ήθελα από την αρχή ήταν να δημιουργήσω μια οικογένεια. Υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια, αλλά πέρυσι δημιουργήσαμε μια οικογένεια. Δεν σκόπευα να τους κάνω όλους φίλους, αλλά να σέβονται ο ένας τον άλλον και αυτό υπάρχει ακόμα”.
 
Για το πώς λειτούργησε η ΑΕΚ στο διήμερο της μεγάλης πίεσης: “Πάντα λειτουργώ με ηρεμία. Είμαι λυπημένος με τα αποτελέσματα αλλά ξέρω ότι τα δίνω όλα. Όλοι εμείς είμαστε περαστικοί αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε την ΑΕΚ. Τις τελευταίες μέρες υπήρχε μεγάλη έλλειψη σεβασμού. Είμαι προπονητής της ΑΕΚ, δεν είμαι μόνο ο Μανόλο Χιμένεθ. Χάθηκε ο σεβασμός με μεγάλη ευκολία. Αυτή η νίκη δεν αλλάζει κάτι. Μία ομάδα είμαστε που παλεύει παιχνίδι με παιχνίδι. Ο πανηγυρισμός του Μανωλά δείχνει τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα. Ήταν ένα καλόστημένο κόρνερ, και ήρθε ο Μανωλάς να κάνει τη σωστή κίνηση και το γκολ. Αυτό είναι δουλειά. Όταν βγαίνουν σωστά τα πράγματα, όλα είναι τέλεια. Όταν χάνουμε η πρόθεση είναι η ίδια”.
 
Για την έλλειψη σεβασμού στην οποία αναφέρθηκε: “Όταν από βασιλιάς γίνεσαι ο τελευταίος του χωριού δεν είναι σεβασμός. Να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι στις παρατηρήσεις μας. Δεν ήμασταν για τίτλο μετά την Ξάνθη και προχθές για υποβιβασμό. Και τώρα τι είμαστε;
 
Μόλις ξεκίνησε το πρωτάθλημα, θα έρθουν και άλλες ήττες και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Με ανησύχησε το άγχος των παικτών αυτές τις μέρες. Είδατε ότι κάποιος στο ζέσταμα μπλόκαρε. Ο Λεονάρντο είναι εκρηκτικός και τραυματίστηκε. Ο Δέλλας έχει πολύ ποδόσφαιρο να παίξει, αλλά δεν μπορεί να παίζει πάνω από δύο συνεχόμενα ματς. Όλοι ξέρουν πολλά και το χειρότερο είναι ότι νομίζουν πως ξέρουν πιο πολλά από τον “πατέρα” των παιδιών”.
 
Για το αν αισθάνθηκε εκτεθειμένος από τη στάση της διοίκησης: “Δεν πρόκειται να μιλήσω ξανά για κάτι άλλο πλην του αγώνα. Με υποχρεώσατε να το κάνω αυτό. Ότι είναι να συμβεί θα συμβεί και όταν γίνει θα κάνουμε μια συνέντευξη Τύπου να με ρωτήσετε ότι θέλετε. Αν κάτι μπορώ να λέω ότι ξέρω, αυτό είναι το ποδόσφαιρο”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε