Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Και επίσημα στη Ρεάλ ο Μουρίνιο

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοίνωσε ότι νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο μόλις ο Πορτογάλος καταφέρει να λύσει το συμβόλαιο του με την Ίντερ. Δείτε το βίντεο.

Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε πράξη και ο Μουρίνιο θα είναι ο νέος προπονητής της βασίλισσας της Ευρώπης. Ο Πέρεθ το ανακοίνωσε σε συνένετυξη τύπου στην οποία τόνισε ότι ο Πορτογάλος θα πρέπει πρώτα να λύσει το συμβόλαιο που τον δεσμεύει με την Ίντερ.

Απολύθηκε ο Πελεγκρίνι

Ο Μουρίνιο λίγο πριν την ανακοίνωση της μετάκίνησης του στη Μαδρίτη ανέλυσε τα πλάνα του για τη νέα Ρεάλ

“Η δική μου Ρεάλ θα είναι μια ισορροπημένη ομάδα. Για να κατακτήσεις τίτλους πρέπει να γνωρίζεις τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου και να δουλεύεις συλλογικά. Για να πάρεις τρόπαια πρέπει να κερδίζεις και για να κερδίζεις πρέπει να παίζεις καλά. Θα δημιουργήσουμε τη δική μας αγωνιστική ταυτότητα και δεν θα μιμηθούμε κανέναν. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Πηγαίνω στην ομάδα με ταπεινότητα, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω να αλλάξω. Για παράδειγμα οι προπονήσεις δεν θα είναι ανοικτές οι προπονήσεις καθημερινά, αλλά μία ημέρα για τον Τύπο και τον κόσμο.”

Για τους Γκούτι και Ραούλ

“Στους βετεράνους αξίζει να είναι χαρούμενοι και αυτό μπορεί να γίνει είτε παίζοντας σε άλλη ομάδα είτε αναλαμβάνοντας έναν άλλο ρόλο στην ομάδα που ήταν το σπίτι τους για τόσα χρόνια. Υπάρχουν λίγοι Μαλντίνι και Ζανέτι και ένας παίκτης πρέπει να είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του και την ομάδα του. Ο Γκούτι ο ίδιος αποχαιρέτησε τους φιλάθλους της Ρεάλ, με τον Ραούλ, που είναι ήσυχος τύπος και δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, θα πρέπει να μιλήσω από κοντά.”

Για τον Κακά

“Ο Κακά είχε κάποιους τραυματισμούς κι έχασε την αυτοπεποίθησή του, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχει πρόβλημα να επανέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ένας παίκτης πρέπει να έχει καλή ψυχολογία για να αποδώσει όπως μπορεί.”

Η απάντηση στον Λαπόρτα

“Ο γιος μου δεν είναι Μπαρτσελόνα, είναι οπαδός της ομάδας που δουλεύει ο πατέρας του και της ομάδας που σέβεται τον πατέρα του. Δεν μπορεί να υποστηρίζει μία ομάδα που ο κόσμος της έβριζε τον πατέρα του για 90 λεπτά.”

Για το που θα ενισχυθεί η Ρεάλ

“Θέλω τρεις με τέσσερις αμυντικογενείς παίκτες, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε και στην επίθεση.”

Για τις μεταγραφικές φήμες

“Ο Μιλίτο είναι ένας επιθετικός που τα έχει όλα. Όμως σαν ένας παίκτης που έχει γράψει ιστορία με την Ίντερ, δεν θα πρέπει να τον αφήσουν να φύγει. Φυσικά και θα ήθελα τον Μιλίτο, αλλά θα πρέπει να μείνει, να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να βγάλει κι άλλα λεφτά. Ο Μαϊκόν είναι ένα θαύμα της φύσης, πολύ ποιοτικός παίκτης που πετυχαίνει 6-7 γκολ κάθε σεζόν. Δεν λέω ότι δεν θα τον ήθελα, αλλά θεωρώ πως ο Σέρχιο Ράμος μπορεί να γίνει από τους κορυφαίους μπακ στον κόσμο.

Ο Ντι Μαρία είναι ένας φανταστικός παίκτης, αλλά αγωνίζεται σε ένα μικρότερο πρωτάθλημα και έχω αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός πιο δυνατού πρωταθλήματος. Αν μπορούμε να τον αποκτήσουμε σε λογικό τιμή, αξίζει να ρισκάρουμε και να τον πάρουμε, αλλά αν τα χρήματα που απαιτούνται είναι υπερβολικά, δεν μου αρέσει οι ομάδες μου να δίνουν τρελά ποσά για παίκτες.

Είναι απίθανο να αποκτήσουμε τον Ντε Ρόσι. Η Ρόμα είναι ο Τότι και ο Ντε Ρόσι. Ο πρώτος σύντομα θα τελειώσει την καριέρα του και θα αναλάβει να συνεχίσει ο Ντε Ρόσι.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε