Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο Μπερέτα

Ο Μάριο Μπερέτα κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη
Ο Μάριο Μπερέτα κατά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Προπονητής του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Μάριο Μπερέτα που έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Οι πρώτες δηλώσεις του Ιταλού.

Ο 50χρονος Ιταλός τεχνικός που θα έχει μαζί του και τους στενούς συνεργάτες του, θα προσπαθήσει να οδηγήσει το δικέφαλο του βορρά στο δρόμο των επιτυχιών. 

Γνωρίζει ότι έχει δύσκολο έργο αφού καλείται να αντικαταστήσει έναν άκρως πετυχημένο τεχνικό, τον Φερνάντο Σάντος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον κ. Μάριο Μπερέτα, ο οποίος και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο προπονητικό τιμ της ομάδας θα ενταχθούν επίσης και οι: Μασιμιλιάνο Κάντζι (βοηθός προπονητή), Πάολο Λαζάριν (γυμναστής) και Τζόρτζιο Ρόκα (προπονητής τερματοφυλάκων).”

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη νέα προοπτική στην καριέρα του.

“Είναι μία σημαντική χρονιά, είμαι ευτυχισμένος που με επέλεξαν και θα κάνω τα πάντα για να φέρω εις πέρας το έργο που θα αναλάβω. Είχα και άλλες προτάσεις, δέχθηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ που είναι πιο σημαντική, είναι μία μεγάλη εμπειρία για μένα να έρθω σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Τα κίνητρα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που με επέλεξαν, είναι σημαντικά πρόσωπα που εμπιστεύομαι και με έπεισαν. Επιθυμία των παραγόντων του ΠΑΟΚ είναι να μεγαλώσουν την ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που δέχθηκα την πρόταση.
Όσον αφορά την εμπειρία, αν δεν ξεκινήσει κάποιος μία εμπειρία δεν θα την έχει ποτέ. Έχω την εμπειρία του ιταλικού πρωταθλήματος, το οποίο είναι ένα σημαντικό και δύσκολο, αυτή θέλω να την μεταφέρω στον ΠΑΟΚ.
Θα ξεκινήσουμε νωρίς, αρχές Ιουλίου την δουλειά λόγω των προκριματικών. Ξέρω ήδη ποια θα είναι η ομάδα. Υπάρχουν και οι Ιταλοί, ο Σαβίνι με τον Τσιρίλο τους οποίους γνωρίζω όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές. Είναι σίγουρο ότι χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής αλλά αυτόν θα τον χρειαζόμουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Λαμβάνω επίσης υπόψη την εμπειρία των παραγόντων του ΠΑΟΚ, αλλά και την εξαιρετική δουλειά του προηγούμενου προπονητή που έφτασε την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο ώστε να φτάσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής είναι σημαντικά, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Ο κάθε προπονητής έχει δική του φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς, ο καθένας δίνει τα δικά του στοιχεία. Αυτό αναδεικνύεται περισσότερο όταν υπάρχει μία προηγούμενη κουλτούρα από τον προηγούμενο προπονητή. Δίνει ο καθένας τον δικό του χαρακτήρα στην ομάδα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε