Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Και όταν το έκτο κύπελλο σηκώσω…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Να κάνει τους φίλους του να… παλαβώσουν για μία ακόμα φορά θέλει ο Παναθηναϊκός, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης και προσθέτοντας έτσι το έκτο αστέρι στη φανέλα του. Τελευταίο εμπόδιο για τους “πράσινους” η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (17:30, ΝΕΤ,NS1, Newsit).
Να επιβεβαιώσουν πως είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δύναμη των τελευταίων 15 ετών θέλουν οι πρωταθλητές Ελλάδας, κατακτώντας ένα ακόμα φάιναλ φορ, αυτό της Βαρκελώνης.
 
Το φετινό. ιερό δισκοπότηρο θα φέρει την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη δεύτερη θέση κατάκτησης τροπαίων μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μόνο ένα πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων!
 
Στην γλώσσα των αριθμών, στο 10ο φάιναλ φορ 4 της ιστορίας του, το “τριφύλλι” προκρίθηκε για 7η φορά σε τελικό και είναι έτοιμο να. δημιουργήσει γαλαξία, διεκδικώντας το 6ο αστέρι του. Όσα ακριβώς δηλαδή έχει και η Μακάμπι Τελ Αβ.
 
Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για 5η φορά σε φάιναλ φορ, με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 2-2. Δύο φορές έχουν συναντηθεί στα ημιτελικά και άλλες δύο σε τελικούς. Το 2000 στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 73-67 τη Μακάμπι και στη συνέχεια κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, στην πρώτη φορά που βρήκε στο δρόμο του τους Ισραηλινούς.
 
Να τονίσουμε πως η «ομάδα του λαού» φτάνει στον τελικό για 14η φορά στην ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Ο Ομπράντοβιτς θέλει να ανέβει για όγδοη φορά (πέμπτη με τον Παναθηναϊκό) στο πρώτο σκαλί του βάθρου, οι Διαμαντίδης (MVP της φετινής διοργάνωσης), Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Φώτσης διεκδικούν τον τρίτο τους τίτλο στη διοργάνωση, ενώ οι Περπέρογλου και Νίκολας τον δεύτερο.
 
Στη μάχη των προπονητών, ο τεχνικός του. Πεντάστερου μετρά επτά νίκες σε δέκα αναμετρήσεις με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Η τελευταία τους μονομαχία ήταν την περασμένη σεζόν στην Α1.
 
Η προετοιμασία των πρασίνων ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απρόοπτο, ενώ το τεχνικό τιμ των “πρασίνων” ανέλυσε διεξοδικά το παιχνίδι της αντιπάλου.
 
Στο πλευρό του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν περίπου 5.000 οπαδοί, ενώ στο πλάι της Μακάμπι εκτιμάται πως θα βρίσκονται περίπου 7.000 φίλοι της.
 
Διαιτητές του μεγάλου τελικού θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Μιτχάνα, ο Γερμανός Ρόμπερτ και ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε