Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Και πάλι… πρωταγωνιστής– Σε ντοκιμαντέρ της ΟΥΕΦΑ ο Ζαγοράκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται σε μία πολύ μεγάλη παραγωγή της ΟΥΕΦΑ, ενόψει του Euro 2012. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά επεισόδια για Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε διαφορετικές τελικές φάσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
Σπουδαία τιμή και μία νέα αναγνώριση για τον πρώην αρχηγό της εθνικής Ελλάδας σε ένα αφιέρωμα που θα προβληθεί το καλοκαίρι σε όλα τα μεγάλα δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα της τελικής φάσης του προσεχούς Euro.
 
Ενόψει της διοργάνωσης στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, η ΟΥΕΦΑ ετοιμάζει ένα αφιέρωμα με τίτλο “Carousel Of Memories”, στο οποίο θα γίνεται αναφορά σε οχτώ ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία σε διαφορετικά Euro και σε ένα από αυτά πρωταγωνιστής θα είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης (την Τρίτη συμμετείχε στα γυρίσματα).
 
το πρώτο επεισόδιο πρωταγωνιστεί ο Σοβιετικός Βίκτορ Πονέντελνικ, ο οποίος με δικό του γκολ στην παράταση χάρισε το Euro του 1960 στη χώρα του, στο 2-1 επί της Γιουγκοσλαβίας.
 
Στο δεύτερο επεισόδιο πρωταγωνιστεί ο Ιταλός Αντζελο Ντομεγκίνι, που θριάμβευσε στο Euro του 1968 με την Ιταλία. Μαζί σε αυτό το αφιέρωμα και ο Γκίντερ Νέτσερ, που έκανε πράματα και θάματα στο Euro του 1972, το οποίο κατέκτησε η Γερμανία.
 
Στο τέταρτο επεισόδιο δίνει το “παρών” ο ίδιος ο πρόεδρος της ουεφα, Μισέλ Πλατινί, που οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση το 1984.
 
Στο πέμπτο επεισόδιο πρωταγωνιστής είναι ο Ρουντ Γκούλιτ, ο οποίος έκανε μεγάλα παιχνίδια στο Euro που κατέκτησε η Ολλανδία το 1988.
 
Το έκτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Πίτερ Σμάιχελ, ο οποίος έκανε την έκπληξη το 1992 με τη Δανία.
 
Στη συνέχεια είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Euro 2004, Θόδωρος Ζαγοράκης, και τελευταίος ο Ισπανός Τσάβι, που οδήγησε την εθνική του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε