Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κάκος: Απ’τη διακοπή του ματς μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη διακοπή του ματς.

Δεν είναι σύνηθες οι διαιτητές να μιλούν και μάλιστα μετά από ένα ντέρμπι “άιωνίων”. Ο Τάσος Κάκος μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM για τα όσα έζησε στο ΟΑΚΑ.

Για την απόφασή του να διακόψει το ντέρμπι: 

«Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, δηλαδή, να διακοπεί ένα παιχνίδι. Δεν είναι και το καλύτερο. Όμως πιστεύω ότι μέσα από αυτό μπορούμε κερδίσουμε περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να γίνουν όλα καλύτερα. Να λάβουν οι υπεύθυνοι σοβαρά υπόψη τους τα μηνύματα των καιρών και να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς κάναμε την αρχή. Εάν χρεωθώ εγώ το βάρος της απόφασης δεν με απασχολεί. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με οποιοδήποτε κόστος». 

Για το αν περίμενε να δει τέτοιες εικόνες; 

«Είμαι στη διαιτησία από τον Οκτώβριο του 1997. Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα παίξω σε παιχνίδια Σούπερ Λίγκας. Βλέπετε όταν ξεκίνησα σε ηλικία 27 ετών, είναι μια απαγορευτική ηλικία. Δεν περίμενα να δω τέτοιες εικόνες. 
Σαν ποδοσφαιριστής είχα βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Ήλπιζα ότι θα εξελιχτεί το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία γεγονότα με έχουν απογοητεύσει». 

Για την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών: 

«Είναι γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές εάν θέλουν, μπορούν να τελειώσουν ένα παιχνίδι χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Οι διαιτητές χρειάζονται τη βοήθεια τους. Το αντιλήφθηκαν οι παίκτες, τους μίλησα και πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Θα μπορούσα να το κάνω και στη φυσούνα και να μην δει κανένας τίποτα. Όμως αποφάσισα να το κάνω στο κέντρο του γηπέδου γιατί ήθελα να δουν όλοι ότι εμείς, ποδοσφαιριστές και διαιτητές, θέλουμε να πάνε όλα καλά και πως εμείς πραγματικά αγαπάμε το ποδόσφαιρο. 
Τους είπα ότι είναι μια δύσκολη βραδιά και πρέπει να προστατεύσουμε το άθλημα. Να δείξουμε εμείς ότι δεν θέλουμε τα άσχημα που γίνονται στο ποδόσφαιρο. Πως τη βία δεν την προκαλούν οι παίκτες, αλλά την προκαλούν άλλοι». 

Για το τι σκέφθηκε στη συνάντηση που είχε στο ημίχρονο για να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι: 

«Σκέφθηκα ότι δεν πρέπει να έχουμε θύματα. Το πρώτο που ανέφερα είναι ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με θύματα. Για αυτό και επέστησα την προσοχή στον υποστράτηγο ότι πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να μου δώσουν εγγυήσεις ότι μπορεί να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, έκανα την επανεκτίμησή της κατάστασης και διαπίστωσα ότι όντως το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί. 

Για το αν οι παίκτες επηρεάζονται από το κλίμα: 
«
Επειδή έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση των παικτών, όταν ένιωθα έναν κίνδυνο είχα διαφορετικές κινήσεις. Όμως οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να σκεφθούν διαφορετικά. Εμείς εφαρμόσαμε τον κανονισμό χωρίς να σκεφθούμε τις συνέπειες, έτσι πρέπει να είμαστε». 

Για το τι θα θυμάται από το ντέρμπι; 

«Δεν ξέρω αν πρέπει να θυμάμαι κάτι. Εγώ στο γήπεδο είχα και τους γιούς μου. Έχω μια αντίληψη ή άγνοια κινδύνου πείτε το, που με θέλει να σκέφτομαι αισιόδοξα και έτσι λειτουργώ ανάλογα». 

Για το τι θα ήθελε να πει για το τέλος: 

«Υπάρχει παραπληροφόρηση και ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να πω τα πράγματα με το όνομά τους»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε