Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Κακόβουλο και ψευδές δημοσίευμα”

Διαστρεβλωμένη παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που έκανε η “Grand Thornton”, χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο για παραλήψεις και άσχημη οικονομική κατάσταση των “πρασίνων”, με ανακοίνωση της.

“Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές… μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά για να προστατεύσει το συμφέρον της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ως θέμα η οικονομική κατάσταση και η οικονομική προοπτική της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατο κρούσμα η σημερινή διαρροή και στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που διενεργήθηκε από εταιρεία οικονομικού ελέγχου με την προοπτική μεταβίβασης μετοχών.

Το προσχέδιο της έκθεσης που διέρρευσε περιέχει τόσες αποκλίσεις από την τελική έκθεση σε όλα τα μεγέθη, και είναι τόσα τα λάθη (;) στην παρουσίαση των στοιχείων από το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη διαρροή που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και το έντυπο που δημοσίευσε το προσχέδιο και αυτόν που το διέρρευσε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:

•Ενώ στην έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική) αναφέρεται αύξηση λειτουργικών εσόδων από € 30,7 σε € 47,9 εκατομμύρια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των εξόδων κατά τα ίδια ποσά!

•Ερμηνεύεται ως λογιστικό τρικ (!) το γεγονός ότι το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2010 καταβάλλεται στους ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο 2010-11, μια πράξη αφενός αυτονόητη και συνήθης για όλες τις ΠΑΕ και αφετέρου εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

•Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι φόροι των νέων συμβολαίων γεγονός το οποίο (υποτίθεται ότι) θα επιβαρύνει επιπλέον τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Αυτό είναι προφανώς ψευδές καθώς, η έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική της μορφή) επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ακρίβεια της σχετικής πρόβλεψης της ΠΑΕ.

•Εκτιμάται από το ρεπορτάζ ότι την περίοδο 2010-11 οι ζημιές της ΠΑΕ θα φτάσουν τα € 47 εκατομμύρια, εκτίμηση που δεν προκύπτει από πουθενά, όση φαντασία και να διαθέτει ο συντάκτης.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμαίο και ψευδές και συνεπώς η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο το συμφέρον της».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε