Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Καλή η Ισπανία, αλλά dream team είναι μία!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Ισπανοί κοίταξαν στα μάτια τις ΗΠΑ για 38 λεπτά όμως στο τέλος η καλύτερη ομάδα του πλανήτη επιβεβαίωσε τον τίτλο της κατακτώντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ένας από τους καλύτερους τελικούς στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής. Ισπανία και ΗΠΑ προσέφεραν απλόχερα θέαμα, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το τελικό σκορ (107-100), ενώ πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι και τα τελευταία λεπτά.

Η ομάδα του Μαρκ Σιζέφσκι κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως η διαφορά καλύφθηκε γρήγορα από τους Ισπανούς που έβρισκαν λύσεις μέσα στην ρακέτα των ΗΠΑ. Ο τελικός πήγε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι όμως η… παρέα του Γκασόλ δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά αφήνοντας αναπάντητους τους πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο σούπερ σταρ του Μαϊαμι τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και πέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη δεύτερη θέση των σκόρερ με την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ. Πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 30, ενώ από την Ισπανία ο Πάου Γκασόλ πέτυχε 24 και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο 21.

Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ ανέβηκαν για 14η φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε