Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κάνει στην… άκρη ο Παππάς – “Έκανα ό,τι μπορούσα και φεύγω”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με γραπτή του ανακοίνωση ο ένας εκ των δύο βασικών χρηματοδοτών της ΑΕΚ γνωστοποίησε την -ουσιαστική- αποχώρησή του από το μετοχικό σχήμα της Ένωσης, αποκαλύπτοντας πως θα… δωρίζει τις μετοχές του στους «Supporters».
Τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου του Αδαμίδη

Στη δήλωσή του, ο κ. Παππάς κάνει μια αναδρομή της θητείας του στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι… εξάντλησε τα περιθώρια του “… έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω και με το παραπάνω. Ελπίζω πια και άλλοι ΑΕΚτζήδες, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, να πιστέψουν και να στηρίξουν όσο έχω στηρίξει εγώ την ομάδα μας, τόνισε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ..

 
Επίσης προανήγγειλε την προσπάθεια που ετοιμάζεται με τη συμμετοχή του κόσμου στα διοικητικά και αποκάλυψε τη πρόθεση να δωρίσει το μερίδιο των μετοχών του σε αυτή.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πέτρου Παππά:
 
Προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ
 
Πριν από 14 μήνες, όταν η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είχε φτάσει σε οριακό σημείο, οι πρώην διοικούντες είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια από καιρό και ενώ δεν φαινόταν καμία εναλλακτική πρόταση στον ορίζοντα, παρ’ ότι κατείχα μόνο το 10% των μετοχών της ομάδας πήρα την απόφαση να σταθώ δίπλα στον Νίκο Νοτιά για να δώσω μια ύστατη πνοή ζωής στο εγχείρημα που ξεκίνησε με τόση ελπίδα το 2004.
 
Μέσα σε αυτό το διάστημα με μεγάλη οικονομική αλλά και προσωπική θυσία, κλείνοντας τα αυτιά μου σε αυτούς που κατηγορούσαν και έβριζαν χωρίς να γνωρίζουν και με την αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης του Σταύρου Αδαμίδη νομίζω ότι βοήθησα κι εγώ να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Πρώτο και σημαντικό, να πάρουμε έναν τίτλο μετά από 9 χρόνια ξηρασίας.
 
Δεύτερον, να έχουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φθάσει το όνειρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας βήματα μόνο πριν την νομική του ολοκλήρωση. Τρίτο, να προπονείται η ομάδα σε ένα προπονητικό Ευρωπαϊκών προδιαγραφών χάρη στον Νίκο Νοτιά αλλά και στην επιμονή της Διοίκησής μας. Τέταρτο, βάλαμε τάξη στα οικονομικά , κάτι που είναι εκ των ουκ άνευ μόλις τεθεί σε ισχύ το Financial Fair Play της UEFA σε δύο χρόνια από τώρα, εάν βέβαια θέλουμε να υπάρχει ΑΕΚ και στο μέλλον. Πέμπτο, να είμαστε ακόμα μέσα στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά των ομίλων του Champions League και στην οικονομική εξυγίανση. Έκτο, να είμαστε σε καλύτερη οικονομική θέση από εκείνη που ήμασταν όταν αποχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης το 2008 και ο Νίκος Θανόπουλος το 2010.
 
Δυστυχώς σήμερα οι συνθήκες είναι αντίξοες σε όλα τα επίπεδα η χώρα μας βρίσκεται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση και οι περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις υποφέρουν. Εγώ προσωπικά εξήντλησα τα περιθώριά μου, έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω και με το παραπάνω. Ελπίζω πια και άλλοι ΑΕΚτζήδες, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, να πιστέψουν και να στηρίξουν όσο έχω στηρίξει εγώ την ομάδα μας.
 
Σύντομα θα παρουσιαστεί ένα άρτια δομημένο σχέδιο συμμετοχής του κόσμου της ΑΕΚ στα διοικητικά της δρώμενα, ένα πρωτοποριακό πλάνο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Θεωρώ ότι προσφέρει την μόνη υγιή ελπίδα για οικονομική ανάταση και εξυγίανση της ΑΕΚ. Προτίθεμαι να δωρίσω ένα μεγάλο μέρος των μετοχών μου για την αρχή αυτής της προσπάθειας. Χρειάζεται όμως και η δυναμική συμμετοχή του κόσμου της ΑΕΚ διότι χωρίς αυτόν δεν πάμε πουθενά.
 
Από την πλευρά μου , αν και δεν θα λειτουργώ πλέον ως ένας εκ των βασικών μετόχων της ομάδας, θα στηρίξω την προσπάθεια εξυγίανσης στο μέτρο που μπορώ και ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όσοι θέλουν να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα μας.
 
Εύχομαι από βάθος καρδιάς τα καλύτερα για την ομάδα μας. Είμαστε προς το τέλος μιας αγωνιστικής χρονιάς που μπορεί να αποδειχθεί η πιο πετυχημένη από το 2002. Η πρώτη θέση στα play off είναι ο επόμενος στόχος και πρέπει να τα δώσουμε όλα για την επίτευξή του διότι αποτελεί τον πλέον σίγουρο δρόμο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου για την αναγέννηση της ΑΕΚΑΡΑΣ που όλοι ονειρευόμαστε.
 
Πέτρος Παππάς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε