Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κανελλόπουλος: Δεν έχει νομική βάση η πρόταση για ποινική δίωξη στο πρόσωπο μου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ τοποθετήθηκε σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η δήλωση του Θανάση Κανελλόπουλου:

“Μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που συνετάγη με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με «στημένα παιχνίδια» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από το οποίο και μόνο πληροφορήθηκα την πρόταση της Κας Εισαγγελέως για να ασκηθεί εις βάρος μου ποινική δίωξη για ΑΠΛΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε δύο αδικήματα, όπως αυτά περιγράφονται σε αυτό, και εκ του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ δεν διακρίνουν και δεν επισημαίνουν τη διαφορά, που έχει η πρόταση της Κας Εισαγγελέως όσον αφορά εμένα και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, θα ήθελα προς ενημέρωση των δημοσιογράφων και του κοινού να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1. Την περίοδο 2008 – 2010, κατά την οποία αναφέρονται στο πόρισμα αγώνες ύποπτοι, δεν είχα ουδεμία θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου και ουδεμία ως εκ τούτου ανάμειξη στα ποδοσφαιρικά πράγματα δεδομένου ότι είχα αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΑΕ από τον Γενάρη του 2005. Συνεπώς ουδόλως με αγγίζουν τα σχετικά με στημένους αγώνες και παράνομα στοιχήματα που ανάγονται στο συγκεκριμένο αυτό χρονικό διάστημα και είναι το κεντρικό θέμα της συγκεκριμένης έρευνας.

2. Αποκλειστικά και μόνο το ενδιαφέρον μου να εκλεγώ στη θέση του Προέδρου της Super League το καλοκαίρι του 2010 με οδήγησε, προσωρινά και πάλι, στο χώρο του ποδοσφαίρου από τον οποίο και αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2011.

3. Η ενασχόληση μου, από τη θέση του πληρεξούσιου δικηγόρου, με υποθέσεις, μη ποδοσφαιρικές, ενός από τους κατηγορούμενους επίσης δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης.

4. Τονιστέον ότι στη μακρόχρονη δικηγορική μου πορεία ουδέποτε ανέλαβα και ασχολήθηκα με αθλητικές υποθέσεις και δεν έχω παρασταθεί ποτέ σε αθλητικά δικαστήρια.

5. Οι συνομιλίες και ο σχολιασμός μου σχετικά με έναν αγώνα και γενικά ο σχολιασμός «φάσεων» και η κρίση για την πορεία κάποιων ομάδων, πράγμα το οποίο αποτελεί σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο στους ενεργά ενασχολούμενους με το ποδόσφαιρο αλλά και σε όλους τους φιλάθλους, δεν δύναται, να δημιουργήσουν καν υπόνοιες για την άσκηση ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε αδίκημα. Η ανάγνωση και μόνο των δύο και μοναδικών διαλόγων μου με έναν ποδοσφαιρικό παράγοντα, του οποίου κατά το παρελθόν υπήρξα, όπως προείπα, νομικός συμπαραστάτης σε μη αθλητικές υποθέσεις και παράλληλα για διάστημα τεσσάρων μηνών διετέλεσα αντιπρόεδρος της ΠΑΕ της οποίας είναι ιδιοκτήτης, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα, και για έναν μη νομικό, ότι η πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος μου για απλή συνέργεια δεν έχει νομική βάση. Έτσι λοιπόν διέλαθε της προσοχής της Κας Εισαγγελέως ότι τέτοιου είδους διάλογοι πριν και μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ουδεμία επιρροή άσκησαν στην έκβαση των σχολιαζόμενων ποδοσφαιρικών αγώνων.

6. Σε κάθε περίπτωση οι διάλογοι αυτοί θα αξιολογηθούν σύμφωνα με το δικονομικό μας σύστημα από τον αρμόδιο Ανακριτή.

7. Η οικογενειακή και προσωπική μου ζωή και η επαγγελματική μου έως σήμερα δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχουν με οτιδήποτε μπορεί έστω να θεωρηθεί ως άνομη ενέργεια στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε