Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κάνουν αίτηση αναίρεσης Λάρισα και Πανσερραϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Οι δυο ομάδες είναι έτοιμες να καταθέσουν τη Δευτέρα αίτηση αναίρεσης της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που τιμώρησε με αφαίρεση βαθμών την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου για την υπόθεση με τα “στημένα”.
Λάρισα και Πανσερραϊκός θα καταθέσουν τη Δευτέρα στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο αίτηση αναίρεσης της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
 
Σε περίπτωση που δικαιωθούν, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην ΕΠΟ προσπαθούν να προλάβουν να εκδώσουν το σκεπτικό νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
 
Τα πάντα ξεκίνησαν μετά τη γνωστοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την απόρριψη της προσφυγής του Ιωνικού. Με την συγκεκριμένη απόφαση το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να κρίνει κατά πόσο η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την αφαίρεση βαθμών σε Βόλο και Καβάλα πάρθηκε με βάση τους κανονισμούς.
 
Έτσι, μπορεί να προκύψει ακόμη και κακοδικία σε περίπτωση που το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θεωρήσει πως η απόφαση της αφαίρεσης βαθμών πάρθηκε κακώς με βάση το άρθρο 5, ενώ θα έπρεπε να υπαχθεί στο άρθρο 21 (που προβλέπει υποβιβασμό για τις δύο ομάδες)
 
Αυτό σημαίνει πως με την κατάθεση αναίρεσης της απόφασης για τον Βόλο και την Καβάλα, το Διαιτητικό Δικαστήριο, ακόμη κι αν εκδοθεί το σκεπτικό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι η απόφαση είναι ανυπόστατη, να την προσβάλει και να την επιστρέψει πίσω στο Δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ.
 
Στην περίπτωση που συμβεί αυτό τότε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αναβληθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, εφόσον η υπόθεση επιστρέψει στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, να… αθωωθούν ο Βόλος και η Καβάλα.
 
Πάντως, τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Πανσερραϊκός φαίνονται πεπεισμένοι πώς ακόμα κι αν η ΕΠΟ τους… προλάβει και εκδώσει το σκεπτικό, αυτό θα έχει “κενά” που το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομονσπονδίας δεν θα τα παραβλέψει. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο Ηρακλής ετοιμάζει κινήσεις, απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε