Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Κάντε τους ρατσιστές να νιώθουν ανεπιθύμητοι!”

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Δεκεπέντε ολόκληρα χρόνια έρευνας για το ρατσισμό στις κερκίδες των αγγλικών γηπέδων! Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Τζέοφ Πίρσον, μιλάει στο gazzetta.gr για τη μελέτη του στους οπαδούς και τον ρατσισμό και παραθέτει τα συμπεράσματά του!

Ο Dr Πίρσον είναι καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και τα τελευταία 15 χρόνια «τρέχει» μια εθνογραφική έρευνα για τον ρατσισμό στις κερκίδες των γηπέδων. Όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται στους αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μπλάκπουλ και της Εθνικής Αγγλίας για ακαδημαϊκούς λόγους και καταγράφει λεπτομερώς όλα τα ρατσιστικά κρούσματα. Αυτά που αφορούν τον κόσμο που βρίσκεται στις κερκίδες, όχι τα περιστατικά μεταξύ ποδοσφαιριστών. Συνολικά, έχει «γράψει» πάνω από 2.000 ώρες στις κερκίδες!
 
Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «An Ethnography of English Football Fans: Cans, Cops and Carnivals’» θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Με συνέντευξή του στο gazzetta.gr, μιλάει για την εμφάνιση του ρατσισμού στο Euro 2012 με θύματα Ολλανδούς διεθνείς, αναφέρεται στα διαφορετικά πλαίσια που ευδοκιμούν τέτοια φαινόμενα και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε