Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

“Καπετάνιος”: “Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξανασυμβεί…”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την παρέμβαση του στην περιγραφή του αγώνα ΠΑΟ-Καβάλα. “Δεν ήταν περιγραφή, ήταν σχολιασμός”, δήλωσε.

Παρέμβαση “Καπετάνιου” στο μπουθ του συνδρομητικού στο ΟΑΚΑ! – Δείτε το διάλογο

Ο “Καπετάνιος” μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103.3 και έκανε λόγο για “παραποίηση του γεγονότος”.

Αναλυτικά τα όσα είπε για το συμβάν, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης:

“Κάπου έχει παραποιηθεί το γεγονός. Ενοχλήθηκα από τον τρόπο της περιγραφής. Ηταν σχολιασμός του παιχνιδιού. Αυτός που περιγράφει πρέπει να κάνει περιγραφή και όχι κριτική της διαιτησίας. Δεν έχει σημασία αν είναι θετική ή αρνητική. Είναι λάθος να λέει στην α’ φάση έχει αυτό και στην β’ φάση αυτό. Ο κόσμος που το ακούει εξοργίζεται. Πρέπει να σταματήσει η βία και αυτοί που την προκαλούν. Γιατί στην Αγγλία επί εποχής Θάτσερ γίνεται περιγραφή χωρίς σχολιασμό των φάσεων; Δεν μπορεί να λέει ότι έγινε φάουλ στον Καραγκούνη και ο διαιτητής να το δίνει ανάποδα. Δίνει ο διαιτητής πέναλτι και λέει ότι δεν είναι πέναλτι”, τόνισε.

Σε ερώτηση αν θα το επαναλάμβανε, απάντησε:
 “Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να το ξανακάνω. Να δοθούν οδηγίες σε αυτόν που περιγράφει τον αγώνα. Αν θέλουν να σχολιάσουν να το κάνουν μετά τον αγώνα ή στην εφημερίδα τους. Την κριτική μπορούν να την κάνουν μετά την λήξη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν χρειάζεται κριτική. Ο δημοσιογράφος να κάνει κριτική, ο περιγράφων τον αγώνα να κάνει περιγραφή του αγώνα. Ο δημοσιογράφος και ο περιγράφων το ματς είναι διαφορετικά πρόσωπα. Το πέναλτι ή μια φάση είναι πως την βλέπει ο διαιτητής. Αν την βλέπει λάθος έχει το δικαίωμα φυσικά να την σχολιάσει μετά το παιχνίδι.

Για τα όσα γράφτηκαν μετά την παρέμβαση του στο μπούθ σχολιασμού, είπε ότι δεν τον αφορούν και συμπλήρωσε: “Δεν θέλω να αναφερθώ στις ανακοινώσεις. Δεν με αφορούν, διότι κανείς εξ αυτών δεν μπήκε στην ουσία του θέματος. Μπήκαν στην κίνηση την δική μου και όχι στην ουσία. Εάν κάνει σωστά ή λάθος τον σχολιασμό. Καταρχήν στον σχολιασμό των τηλεκριτικών ειπώθηκε πως σωστά έδωσε ένα πέναλτι, λάθος το άλλο τα οποία ήταν αντίθετα με τον περιγράφοντα. Όταν ακούς ότι δίνεται κάτι εις βάρος της ομάδας σου και το οποίο δεν έπρεπε να δοθεί δεν σε εξοργίζει; Αυτό δεν είναι πρόκληση βίας;

Ηταν ξεκάθαρη η θέση μου μετά το ματς. Αν οι αρμόδιοι όλοι που φωνάζουν για να περιορίσουν τα κυκλώματα βίας, τις περιπτώσεις του χουλιγκανισμού πρέπει να κοιτάξουν κι αυτό. Δεν συμφωνώ. Εχει το δικαίωμα να κάνει την κριτική του στην εφημερίδα του”, κατέληξε.

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει τα διοικητικά:
“Δεν σχολιάζω τα διοικητικά. Ελπίζω κάποιοι να αντιληφθούν από την ενέργεια μου τι πρέπει να γίνεται εάν πράγματι θέλουν να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας. Θα πρέπει στους σχολιασμούς να μην αναφέρονται στις ενέργειες παικτών ή διαιτητών”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε