Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Καπράλος: Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στη σκιά της υπόθεσης ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη και του χθεσινού αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η επίσημη τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η τελετή έγινε από κοινού για τις αποστολές της χώρας μας, της Αντίγκουα & Μπαρμπούντα, των Νησιών Κέιμαν, της Γερμανίας και του Σαν Μαρίνο και ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο, μέσω του οποίου οι διοργανωτές καλωσόρισαν στους Αγώνες τους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών. Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου του Ολυμπιακού Χωριού, στον οποίο οι επικεφαλής των πέντε αποστολών (από ελληνικής πλευράς ο Ισίδωρος Κούβελος) χάρισαν αναμνηστικά δώρα, η ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου και η έπαρση των σημαιών, με την ανάκρουση των αντίστοιχων Εθνικών Υμνων.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του Άννα Μαρία και ο αρχιεπίσκοπος Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος.

Οι υποθέσεις των δύο αθλητών του στίβου μονοπώλησαν, όπως ήταν φυσικό, τις δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου μετά το πέρας της τελετής. «Ενώ θα έπρεπε σήμερα να είναι ημέρα χαράς, δυστυχώς αμαυρώνεται από το κρούσμα ντόπινγκ που είχαμε στην αποστολή, από έναν αθλητή που είχε τιμήσει την Ελλάδα, τον Χονδροκούκη. Το γεγονός μας γεμίζει θλίψη γιατί έχουμε πει πως θέλουμε επιτυχίες στον αθλητισμό, θέλουμε μετάλλια, αλλά θέλουμε καθαρά μετάλλια. Αυτό νομίζω πως εκφράζει όλο τον ελληνικό λαό, που θέλει επιτυχίες, αλλά επί ίσοις όροις και όχι με κλεψιά, γιατί το ντόπινγκ είναι κλεψιά», επισήμανε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

«Το ντόπινγκ, αυτή η σύγχρονη μάστιγα του αθλητισμού, παρασύρει ανθρώπους», συνέχισε ο Σπύρος Καπράλος, που κάλεσε την Πολιτεία «… να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσοι ενέχονται, όχι μόνο τους αθλητές, γιατί υπάρχουν από πίσω προπονητές, γιατροί και ειδικά αυτοί που διακινούν τις ουσίες, οι οποίες είναι παράνομες και κάνουν κακό στην υγεία των αθλητών. Τα παιδιά αυτά δεν σκέπτονται τις συνέπειες, καταστρέφουν πρώτα απ΄ όλα τη ζωή τους και από είδωλα της νεολαίας μας χάνονται στην αφάνεια. Χίλιες φορές κρίμα. Πρέπει όλοι να δουλέψουν σκληρά, για να παταχθεί το κακό από τη ρίζα του».

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ εξήγησε ότι το θετικό δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη προέρχεται από αιφνιδιαστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε και το οποίο εξετάστηκε σε εργαστήριο του εξωτερικού (σ.σ. Γαλλία), ενώ επισήμανε ότι οι ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ, από τον οποίο (ως εκείνη την ώρα τουλάχιστον) δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση προς την Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα, ο κ. Καπράλος τόνισε ότι το πρωί υπήρξε επικοινωνία του Ισίδωρου Κούβελου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το θέμα.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ εξέφρασε τη θλίψη του «… γιατί ξέρω πόσο πολύ έχει προσπαθήσει για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Χαρακτήρισε τη νεαρή αθλήτρια ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, που θα αγωνιζόταν στο Λονδίνο με ελπίδες για διάκριση, και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δυστυχώς, τέτοιες δηλώσεις (σ.σ. αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση της αθλήτριας) αμαυρώνουν τον αθλητισμό, είναι έξω από τα Ολυμπιακά ιδεώδη, γιατί στους Αγώνες συναθροίζονται αθλητές απ΄ όλες τις φυλές. Σκεφτείτε τι θα έλεγαν για την Ελλάδα τα ξένα ΜΜΕ και σκεφτείτε τι θα γινόταν την ημέρα που θα πήγαινε να αγωνιστεί, όταν όλο το στάδιο θα γιουχάιζε την αθλήτρια και μαζί με αυτή και την Ελλάδα».

Παρά τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου, που στερούν από την ελληνική αποστολή δύο εκλεκτά μέλη της, ο Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αθλητές μας θα κάνουν το καθήκον τους και θα φέρουν μετάλλια και διακρίσεις. «Και τότε θα τα χαρούμε περισσότερο, γιατί θα ξέρουμε ότι είναι καθαρά», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας είναι μία καλύτερη συγκομιδή σε σχέση με εκείνη του Πεκίνου, πριν τέσσερα χρόνια.

Ντοπέ ο Χονδροκούκης – Το ανακοίνωσε ο πατέρας του Έλληνα Παγκόσμιου πρωταθλητή

«Κλείστε την Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»

Ντοπέ Ελληνίδα αθλήτρια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε